20.5.2016 12:44

Ν. Μηταράκης: Έρχεται μόνιμο μνημόνιο

Καταιγιστικές ήταν οι δηλώσεις του βουλευτή Χίου Ν. Μηταράκης για το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης. Ο βουλευτής Χίου, μιλώντας για φοροεπιδρομή, για πλήγμα στη νησιά λόγω της αύξησης του ΦΠΑ κατηγορεί την κυβέρνησης πως το μόνο που τηνε νδιαφέρει είναι η παραμονή στην εξουσία.

Η δήλωση:

"Με το πολυνομοσχέδιο, που κατέθεσε η Κυβέρνηση έρχεται το μόνιμο Μνημόνιο. Η χώρα πληρώνει την περήφανη διαπραγμάτευση με τεράστια φοροεπιδρομή, επιδρομή που πλήττει όλους αλλά κυρίως όσους προσπαθούν ακόμα να δουλέψουν, να δημιουργήσουν.

Τα νησιά πλήττονται δυσανάλογα. Με το πολυνομοσχέδιο νομοθετούνται οι ομάδες των νησιών όπου καταργείται ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ. Με το Άρθρο 52 καθορίζεται η κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ για τη Χίο στις 31.12.2016, διάταξη την οποία η Νέα Δημοκρατία κι εγώ θα καταψηφίσουμε.

Άμεσα όμως θα ακριβύνει ο ΦΠΑ στα νησιά μας, όπως σε όλη την Ελλάδα, και σε έξι μήνες θα ανέλθει στο 24%. 50% περισσότερο ΦΠΑ από όσο πληρώνουμε σήμερα. Πολλά προϊόντα και υπηρεσίες θα επιβαρυνθούν και με Ειδικούς Φόρους. Τα νησιά μας, οι νησιώτες, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις θα βρεθούν απέναντι σε ένα πρωτοφανές κύμα ανατιμήσεων.

Δυστυχώς, ο κυνισμός και η αναλγησία αυτής της Κυβέρνησης δεν έχει προηγούμενο. Όλες οι υποσχέσεις που έδινε προεκλογικά μοιάζουν πλέον με ακάλυπτες επιταγές.

Η Νέα Δημοκρατία, υπεύθυνα, με την πολιτική που ακολούθησε την περίοδο 2012-2015 διαφύλαξε τη νησιωτικότητα αποκρούοντας όλες τις σχετικές πιέσεις που δέχθηκε. Όμως την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η παραμονή και η νομή της εξουσίας."

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ