29.9.2014 18:41

Μυτιληνιός... από τη Χίο

Ο ΘΟΔ. ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ ΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΕΝΤΟΝΕΣ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΑΠΟ ΤΑ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΩΤΗ

Σημειώστε το όνομα του, ανεξάρτητα από ποια θέση υπηρετεί σήμερα την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το πολιτικό του μέλλον διαγράφεται υποσχόμενο.

Ο Θεόδωρος Βαλσαμίδης είναι περισσότερο γνωστός ως Μυτιληνιός , αλλά όπως εξομολογείται ο ίδιος στον «π» αισθάνεται και Χιώτης και θεωρεί ειδικά  την Καλαμωτή δεύτερη του πατρίδα.

Το γιατί είναι απλό. Εκεί γεννήθηκε το 1971 και πέρασε ευχάριστα τα πρώτα δώδεκα από τα δεκατέσσερα χρόνια που έχει ζήσει στη Χίο.

«Ο πατέρας μου Σπύρος Βαλσαμίδης υπηρετούσε τότε ως δάσκαλος στη Χίο, όπως και αρκετοί δημόσιοι υπάλληλοι από τη Λέσβο. Έτσι η οικογένεια μας έζησε συνολικά στη Χίο συνολικά 14 χρόνια. Μεγάλωσα στην Καλαμωτή, ένας αγαπημένος τόπος, ένα από τα μοναδικά μεσαιωνικά χωριά της Χίου, που νιώθω σαν δεύτερη πατρίδα. Όμορφες αναμνήσεις από τα ανέμελα παιδικά χρόνια, οι γειτονιές και οι αλάνες που παίζαμε, το Δημοτικό Σχολείο της Καλαμωτής δίπλα στα μαστίχια, με το μεγάλο κήπο και τις γυμναστικές επιδείξεις στο τέλος της χρονιάς, το κατηχητικό στην εκκλησία της Αγ. Παρασκευής, τα γραφικά πανηγύρια το καλοκαίρι, η πανέμορφη παραλία της Κώμης που τότε δεν είχε αξιοποιηθεί ιδιαίτερα, το ψάρεμα με το καΐκι του κουμπάρου μας Νίκου Πειραντάκου. Φίλοι, παρέες, τόσο όμορφες αναμνήσεις» ..

 Τα δύο τελευταία χρόνια έζησε στη Χίο, αφού ο πατέρας του μετατέθηκε στην Αστική Σχολή στη Χώρα, όπως ονομαζόταν τότε το 1ο δημοτικό σχολείο Χίου.

«Στην τρίτη και τέταρτη τάξη φοίτησα στο Δημοτικό Σχολείο δίπλα στη Μητρόπολη, ενώ το σπίτι που μέναμε ήταν στο τέλος της Απλωταριάς».

Διακοπές 

Τα τελευταία χρόνια με την οικογένεια του, τη γυναίκα του Μαρία και τα δύο παιδιά τους το Σπύρο και τον Παναγιώτη, έρχονται συχνά στη Χίο.

«Είναι ξεχωριστές στιγμές για εμάς η διαμονή στον Κάμπο, στον παραδοσιακό ξενώνα του καπετάν Μάρκου και της Μάγδας, οι βόλτες στα μεσαιωνικά χωριά, οι πανέμορφες παραλίες, το Πάσχα στη Νέα Μονή .. Θα μπορούσα να σας πω πολλά».

 Η ενασχόληση του με τα κοινά τον έφερε ακόμη πιο κοντά στο γενέθλιο τόπο.

«Είμαι πραγματικά τυχερός που τα τελευταία χρόνια μέσα από την ενασχόληση μου με την αυτοδιοίκηση γνώρισα στη Χίο και συνεργάστηκα με εξαιρετικούς ανθρώπους, που αγαπούν τον τόπο τους, έχουν παλέψει για τα προβλήματα των νησιών μας. Η δική τους γνώση και εμπειρία είναι πολύτιμη και για εμάς τους νεότερους. Την προσπάθεια αυτή για τα νησιά μας συνεχίζουμε σήμερα με τη Χριστιάνα και το Σταμάτη, καθώς και μια ομάδα άξιων συνεργατών».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ