29.3.2013 14:34

Μύλος ξανά με τους αντιδημάρχους – δημοσίους υπαλλήλους

• ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΘΕΣΗΣ

Σε νέους κλυδωνισμούς τίθεται η σύνθεση του δημοτικού σχήματος μετά από την απρόοπτη τροπή που παίρνει η υπόθεση της μισθοδοσίας των αντιδημάρχων. Αν και όλα έμοιαζαν να έχουν οριστικά ρυθμιστεί από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 31/12/2012, στην οποία περιλήφθηκε η πρόβλεψη να πληρώνονται από το δήμο με το μισθό της οργανικής τους θέσης οι αντιδήμαρχοι – δημόσιοι υπάλληλοι που δε δικαιούνται αντιμισθίας, τα πάντα ανατρέπονται από το νομοσχέδιο που επρόκειτο χθες να συζητηθεί στη Βουλή.

Τόσο αυτή η ρύθμιση, όσο και εκείνη που προέβλεπε αντιμισθία για τους αντιδημάρχους των νησιωτικών δημοτικών κοινοτήτων (Ερεικούσσα, Οθωνοί, Δονούσα κ.λπ.) καταργούνται κι αν το νομοσχέδιο δεν υποστεί αλλαγές θα έχει ως συνέπεια 176 αντιδήμαρχοι – δημόσιοι υπάλληλοι να παραιτηθούν επειδή δε θα λαμβάνουν καμία αποζημίωση, όπως εκτιμά ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Κων. Ασκούνης. 

Τρεις στο Δήμο Χίου

Στην περίπτωση που η ρύθμιση καταργηθεί αγγίζει τρεις αντιδημάρχους Χίου και πιο συγκεκριμένα τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Ν. Μαρτάκη, τον αντιδήμαρχο Ομηρούπολης Ν. Νύκτα και τον αντιδήμαρχο Μαστιχοχωρίων Ηλ. Κλεισσά.

Αν οι τρεις τους υποχρεωθούν να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους, είναι πιθανόν να προκύψει σαρωτικός ανασχηματισμός στη δημοτική αρχή, καθώς ο Πολ. Λαμπρινούδης θα κληθεί να αποφασίσει αν θα τους συμπεριλάβει σε θέσεις αντιδημάρχων με αντιμισθία από το δημοτικό ταμείο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ