18.4.2012 10:25

Μπορώ και χωρίς Αμπαζή…

 
Ανανεωμένο σε μεγάλο βαθμό από τα πρόσωπα που συνήθως εκφράζουν την τοπική φωνή του Κ.Κ.Ε. είναι το ψηφοδέλτιο της Χίου. Μόνη σταθερά, που συνδέει την υποψήφια τετράδα με το σύγχρονο παρελθόν είναι η παρουσία του Γιάννη Ζωφού, κατά καιρούς υποψηφίου σε δημοτικά ή νομαρχιακά ψηφοδέλτια που στηρίχθηκαν από το Κ.Κ.Ε.
Αξίζει να αναφερθεί ότι είναι μια από τις σπάνιες περιπτώσεις που ψηφοδέλτιο του Κ.Κ.Ε. στη Χίο δεν περιλαμβάνει μέλος της οικογένειας Αμπαζή τα τελευταία χρόνια, ενώ η εναλλαγή ρόλων στα πρόσωπα που δοκιμάζονται απηχεί τη γενικότερη φιλοσοφία που αποπνέει η πολιτική συγκρότησης των κομουνιστικών ψηφοδελτίων, όπως δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα για ολόκληρη τη χώρα.
Η παρουσία σ’ αυτό του Στ. Τσίγκου, σηματοδοτεί την πρόθεση ενίσχυσης του εκλογικού αποτελέσματος στη Λαγκάδα, χώρος παραδοσιακής υψηλής εκλογικής απήχησης για το Κ.Κ.Ε., με το δάσκαλο να είναι εκείνος που πιθανολογείται ότι θα κυριαρχήσει σε επίπεδο ρητορικής μεταξύ των 4 υποψηφίων.
Αναλυτικά το ψηφοδέλτιο του Κ.Κ.Ε. για τη Χίο συγκροτείται ως ακολούθως:

ΖΩΦΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - Συνταξιούχος
ΜΙΧΑΛΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - Ναυτεργάτης, Μέλος Δ.Σ. Σωματείων Μαγείρων Ε.Ν.
ΠΑΠΟΥΡΤΖΗ-ΞΥΛΑ ΠΟΛΥΞΕΝΗ (ΞΕΝΙΑ) - Δικηγόρος
ΤΣΙΓΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ - Δάσκαλος, Μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ