4.1.2016 14:05

«Μποναμάδες» από τη ΔΕΥΑΝΧ

ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ ΤΟ 2016 ΜΕ ΔΥΟ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΥΔΡΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΕ ΣΤΕΝΑΧΩΝΗ ΚΑΙ ΨΑΡΟΠΕΤΡΑ

Καλύτερης ποιότητας και περισσότερο νερό θα μπορούν να καταναλώνουν οι καταναλωτές των οικισμών της νότιας Χίου που υδρεύονται από τις δύο γεωτρήσεις της Στεναχώνης. Το υφάλμυρο νερό των πλούσιων κοιτασμάτων θα καθαρίζεται και θα διοχετεύεται στα δίκτυα σε πολύ καλύτερη ποιότητα από το ταχυδιυλιστήριο  που θα εγκατασταθεί και θα λειτουργεί σύντομα, σε οικόπεδο που αποκτήθηκε πολύ κοντά στις γεωτρήσεις, πίσω από το λατομείο της ΛΑΤΩ. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει από τις αρχές του καλοκαιριού και τα δίκτυα θα τροφοδοτούνται με περισσότερο και καλύτερης ποιότητας νερό.

Για την κατασκευή του απαραίτητου έργου αξιοποιήθηκαν αδιάθετες  πιστώσεις ύψους περίπου 450.000 ευρώ, οι οποίες  είχαν εξασφαλισθεί  για το ΣΥΔΗΝΟΧ  από τη δημοτική αρχή Μεννή, για την εγκατάσταση μονάδων αφαλάτωσης στην περιοχή του Θόλου και την πραγματοποίηση περιφερειακών διερευνητικών υδρευτικών γεωτρήσεων στα βόρεια όρια της υδατολεκάνης Κορακάρη.  Το πρόγραμμα δεν υλοποιήθηκε,  οι “παγωμένες” πιστώσεις παρέμεναν αδιάθετες και τώρα αξιοποιούνται για την κατασκευή  του απαραίτητου ταχυδιυλιστηρίου.

Το έργο θα δημοπρατηθεί τον Φεβρουάριο και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝΧ Απόστολος Τζιώτης πιστεύει ότι,  αν δεν παρουσιαστούν απρόβλεπτα προβλήματα, οι καταναλωτές των οικισμών που υδροδοτούνται από τη Στεναχώνη θα υδρεύονται με πολύ καλύτερο και περισσότερο νερό.

 Δεξαμενές Ψαρόπετρας

 Ολοκληρώθηκε  η κατασκευή δύο υδρευτικών  δεξαμενών στην περιοχή της Ψαρόπετρας  χωρητικότητας 500 κυβικών η καθεμία. . Οι  δύο αποθηκευτικές κατασκευές  θα τροφοδοτούνται  από την Ψαρόπετρα και τις γεωτρήσεις του Δαφνώνα, κυρίως από την καλή πηγή της  Καρυδιάς,  με κύριο στόχο την κάλυψη εκτάκτων αναγκών της πόλης τη δύσκολη περίοδο

« Είναι μεγάλη  πηγή με νερό  αρκετά καλής ποιότητας.  Με την  προσθήκη του δημιουργούμε   καλύτερο και περισσότερο απόθεμα για τους χειμερινούς μήνες, που η πόλη υποφέρει από την μεγάλη κατανάλωση του καλοκαιριού», τονίζει ο Α. Τζιώτης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ