25.1.2012 1:47

Μπήκε... το νερό στο αυλάκι

-ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ 32ΕΚ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Η ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΥΠΑ

Την προέγκριση ποσού 32.000.000 ευρώ από την Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων και το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων ζητά με επιστολή της η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας προκειμένου να προχωρήσει άμεση στην καταβολή των αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες των οποίων τα ακίνητά τους θα δεσμευθούν για την επέκταση του διαδρόμου απογείωσης – προσγείωσης του αεροδρομίου.
Εξπρές
Με διαδικασίες που παρακολουθούνται στενότατα από τους εμπλεκόμενους και με ταχύτητα όπως απαιτούν τα στενά χρονικά περιθώρια, το θέμα της επέκτασης δείχνει δρομολογημένο με την εποπτεία όλων.
Ήδη το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί από τη σύσκεψη των Τσουρή- Μουσουρούλη- Βενιζέλο-ΥΠΑ εφαρμόζεται κατά γράμμα και πρώτη η ΥΠΑ με το έγγραφο που παρουσιάζει σήμερα ο «π», ζητά την δέσμευση από το Τέλος Εκσυγχρονισμού και Ανάπτυξης Αεροδρομίων ποσού 32εκ. ευρώ προκειμένου να αποδοθεί στους δικαιούχους των υπό απαλλοτρίωση εκτάσεων του αεροδρομίου.
«Αποδεσμεύστε»
Στο έγγραφό της η ΥΠΑ με την υπογραφή της διοικητού κ. Παπαδημητροπούλου, προς την Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων αναφέρει ότι:
«...προτιθέμεθα να χρηματοδότησουμε την δαπάνη απαλλοτρίωσης μέρους της προς απαλλοτρίωση έκταση στη Χίο ύψους αποζημίωσης 32εκ. ευρώ της επιδικασθείσης με την ανωτέρω Εφετειακή Απόφαση. Ως εκ τούτου και προκειμένου να ενεργήσουμε ισόποση μεταφορά από τους λογαριασμούς ΤΕΑΑ που τηρούνται στην Τράπεζα της Ελλάδος ως συνεισφορά στο Π.Δ.Ε. ΣΑΕ 077 2012, παρακαλούμε για τις ενέργειές σας προέγκρισης του κωδικού 1998 ΣΕ07700003 ως ακολούθως (βλ. Πίνακα δίπλα)».
Παράλληλα η Υ.Π.Α στην επιστολή της καταλήγει:
«Τα ανωτέρω είναι άμεσα αναγκαία προκειμένου να γίνει η απόδοση παρακατάθεσης και η σχετική δημοσίευση στο ΦΕΚ έγκαιρα και συγκεκριμένα μέχρι 28/02/2012 σύμφωνα με την 294/2011 Εφετειακή Απόφαση, άλλως θα ανακληθεί η απαλλοτρίωση. Τέλος παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για οποιαδήποτε ενέργειά σας».
«Προχωράμε όπως σχεδιάσαμε»
Με δηλώσεις της στον «π» η βουλευτής Χίου Ελπ. Τσουρή εκφράζει την ικανοποίησή της για το θέμα και δηλώνει ότι οι εξελίξεις παρακολουθούνται στενά. «Η ταχύτητα με την οποία κινήθηκε η Υ.Π.Α. αποδεικνύει εμπράκτως και το ενδιαφέρον όλων των εμπλεκομένων στο θέμα και την επιτυχή έκβαση που επιδιώκουμε. Υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και πάνω σε αυτό κινούμαστε. Η αναγκαιότητα για το έργο έχει αποδειχθεί όπως και το πάγιο και διαρκές αίτημά μας που πλέον γίνεται και αίτημα των ίδιων των υπηρεσιών και των υπουργείων. Προχωράμε κανονικά».  
 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ