31.7.2012 10:16

Μπάρμπας... στην Κορώνη ο Δήμαρχος

ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΚΥΜΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ

 
Με κάποιο δικό του ξεχωριστό τρόπο προσπάθησε για άλλη μια χρονιά ο Πολ. Λαμπρινούδης να μοιράσει τις επιχορηγήσεις στα αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία ξεσηκώνοντας τεράστιες αντιδράσεις, κυρίως για την διάθεσή του να συνεχίζει να επιχορηγεί σωματεία – σφραγίδες με πεντακόσαρικα, αδυνατώντας να ξεχωρίσει την προσφορά και την αθλητική επίδοση των σωματείων.
Δίχως να υπάρχει ούτε το παραμικρό κριτήριο στην διαδικασία χρηματοδότησης, ο δήμαρχος αποφάσισε και έκοψε και έραψε από μόνος του τις επιχορηγήσεις, δεχόμενος για άλλη μια χρονιά τα βέλη ακόμη και συμβούλων της παράταξής του για τον τρόπο που επιλέγει να μοιράσει τις πιστώσεις, που σημειωτέων αποτελούν το 1,5% της τακτικής επιχορήγησης του Δήμου Χίου.
Αντιμετωπίζοντας ως «τσιφλίκι» τα δημόσια χρήματα ο κ. Λαμπρινούδης κατά την ανάγνωση της λίστας με τα σωματεία που θα λάβουν επιχορήγηση, δεν μπορούσε να θυμηθεί ούτε καν τις διακρίσεις που έχει το καθένα.... πόσο μάλλον του Ναυτικού Ομίλου Χίου, ξεχνώντας με τρόπο απαράδεκτο τόσο την κατάκτησης του Πρωταθλήματος Ελλάδος από την ομάδα πόλο Παίδων πριν λίγες ημέρες, όσο και την κατάκτηση της 3ης θέσης στην Α΄ Εθνική Κατηγορία, την συμμετοχή του ΝΟΧ στο Champions League και παράλληλα τις περισσότερες των 5 Ακαδημίες αθλητών που διατηρεί.
 
Μάλιστα, εκπρόσωποι του ΝΟΧ που βρίσκονταν στην συνεδρίαση, αφού στην καθομιλουμένη τα... «έχωσαν» στο Δήμαρχο, ξεκαθάρισαν ότι δεν δέχονται την επιχορήγηση, αφήνοντας τον στα κρύα του λουτρού να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολογήτα.
 
Παράλληλα είναι χαρακτηριστικό ότι από τη λίστα των επιχορηγούμενων σωματείων υπάρχουν κάποια που αποτελούν ως γνωστό τα λεγόμενα «σωματεία – σφραγίδες» δίχως ίχνος παραγωγής αθλητικού έργου.
 
Με αυτό τον τρόπο ολοκληρώθηκε για μια ακόμη χρονιά ένας τραγέλαφος που τελικό χαμένο θα έχει και πάλι το κύρος του κ. Λαμπρινούδη.
Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού..

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ