26.5.2015 10:17

Μπαλάκι ξανά ο Καστρομηνάς

ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΣΤΙΣ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΟ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» ΣΤΟΝ ΚΑΣΤΡΟΜΗΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΞΑΝΑ ΣΤΗ ΔΗΚΕΧ

Στη δικαιοδοσία της ΔΗΚΕΧ επιστρέφει όπως όλα δείχνουν το υπαίθριο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» με το Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης να καλείται να λάβει την απόφαση παραχώρησής του στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση αφού όπως έχει αποδειχτεί και στο παρελθόν είναι ο μοναδικός φορέας που μπορεί να το λειτουργήσει σωστά.

Έρχονται οι αδειοδοτήσεις

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Πολιτισμού Β. Ποταμούση το υπαίθριο θέατρο μέσα στις επόμενες ημέρες θα λάβει το νέο πιστοποιητικό πυρασφάλειας που αφορά στη φιλοξενία 800 θεατών από 474 που ήταν μέχρι πρότινος ενώ αναμένεται να ξεκινήσουν και οι επισκευαστικές εργασίες ώστε από την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου να μπορεί να λειτουργήσει κανονικά.

«Τα χρήματα που απαιτούνται για την επισκευή του θεάτρου δεν είναι πολλά. Χρειάζονται κάποιες εργασίες για βαψίματα, χορτοκοπές και αλλαγές καθισμάτων. Θα φροντίσουμε όλα να τελειώσουν σύντομα και το θέατρο να παραδοθεί στη ΔΗΚΕΧ», δήλωσε στον «π» η κ. Ποταμούση.

Από 4 Ιουνίου οι πρώτες παραστάσεις

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Δήμου η πρώτη παράσταση στον Καστρομηνά θα ανέβει στις 4 Ιουνίου και αποτελεί παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου. Μέχρι στιγμής έχουν προγραμματιστεί να ανέβουν 13 παραστάσεις ενώ το θέατρο είναι ανοιχτό και για υπόλοιπες δράσεις.

Σημαντικά πάντως ήταν τα όσα δήλωσε η κ. Ποταμούση για τον τρόπο λειτουργίας του Θεάτρου καθώς διευκρίνισε ότι όποιος φορέας χρησιμοποιήσει τον χώρο με αντίτιμο για τους θεατές τότε θα πρέπει να καταβάλει και το αντίστοιχο κόστος για το θέατρο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ