22.5.2013 9:16

Μουσεία ανοικτά, φωτισμένα, αλλά άδεια

ΛΙΓΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ, ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ, ΔΗΛΩΝΕΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Η ελλιπής οργάνωση από την 3η ΕΒΑ και η λανθασμένη νοοτροπία της πλειοψηφίας κόσμου  που δεν επισκέπτεται ακόμη και δωρεάν τους χώρους και συμμετέχει  στις  βραδιές μουσείων μόνο όταν συνοδεύονται από συναυλίες, πανηγυράκια  ή άλλα events.  Όλα αυτά οδήγησαν στην  αποτυχία την Nύχτα Μουσείων που διοργανώθηκε πριν από λίγες ημέρες.

Τι φταίει

Το Μεζητιέ τζαμί, η Σκοτεινή Φυλακή, το Παλατάκι Ιουστινιάνι και τα Οθωμανικά Λουτρά έμειναν ανοικτά και φωταγωγημένα από το ηλιοβασίλεμα του Σαββάτου έως τη 01:00 τα ξημερώματα της Κυριακής, αλλά δεν είχαν την επιθυμητή επισκεψιμότητα.
Τα δεδομένα που οδήγησαν την εκδήλωση στην αποτυχία, πρέπει να αναζητηθούν κυρίως στην μικρή προβολή της δράσης και την έλλειψη συνοδευτικών δρώμενων που πιθανά θα προσέλκυαν τον κόσμο, αφού οι ελλείψεις πιστώσεων και υπαλλήλων μπορούσαν να παρακαμφθούν με ευέλικτες κινήσεις και επιλογές με ελάχιστο ή ακόμη και μηδενικό κόστος. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δικαιολογείται η απουσία του κοινού, αλλά αφού έχει αποδειχθεί ότι οι περισσότεροι Έλληνες είναι ευκαιριακοί επισκέπτες των μουσείων, πρέπει να τους προσφέρεται το κερασάκι που θα τους προσελκύει.

Ικανοποιημένη

Αντίθετα, προφανώς αξιολογώντας τα δεδομένα με στενό υπηρεσιακό σκεπτικό η αρχαιολόγος Παρυσάνθη Βαλάκου δηλώνει ότι η 3η ΕΒΑ  είναι ικανοποιημένη από την επισκεψιμότητα, ανάλογα βέβαια με την εποχή και τις ελλείψεις υπαλλήλων,  χρόνου και οικονομικών πόρων για καλύτερη οργάνωση, όπως επισημαίνει.
Η έλλειψη υπαλλήλων δεν επέτρεψε τις ξεναγήσεις και την συνεχή  παρουσία της υπηρεσίας σε όλα τα σημεία, αφού δεν έχει προσληφθεί ακόμη το έκτακτο προσωπικό από το πρόγραμμα Κοινής Ωφέλειας, ενώ  οι τρείς φύλακες του τζαμιού έπρεπε την επόμενη το πρωί να βρίσκονται στις βάρδιες τους.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ