10.4.2013 15:11

Μόνοι μας σηκώνουμε το φορτίο

• ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ

Στοχοποιεί την πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Ναυτιλίας και Μεταφορών ο δήμαρχος Χίου, με αφορμή το χθεσινό δημοσίευμα του «π» για την παράλληλη αύξηση και στις τιμές των ναύλων και στις ώρες ταξιδίου από την Αθήνα προς τη Χίο.     

«Για εμάς τα παραπάνω ζητήματα είναι σε προτεραιότητα, αφού θεωρούμε ότι δεν υπάρχει προοπτική προσέλκυσης τουριστών με τα σημερινά δεδομένα», αναφέρει σε ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι ο Δήμος Χίου έχει κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να αναδείξει το πρόβλημα.

«Μετά λύπης μας διαπιστώνουμε ότι για τα θέματα αυτά συστηματικά βγάζετε απ’ το «κάδρο» των ευθυνών την πολιτική ηγεσία των αρμόδιων υπουργείων που έχουν την ευθύνη για τις ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συγκοινωνίες.

Πιο συγκεκριμένα δεν αναφέρεστε πουθενά στο άρθρο σας, στις πολιτικές ευθύνες των αντίστοιχων Υπουργείων Αιγαίου και Μεταφορών, για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο χώρο της ακτοπλοΐας και των αεροπορικών συγκοινωνιών στο νησί μας, ούτε όμως σχολιάζετε και  την πρόταση που έχει γίνει από πλευράς Δήμου-απ’ τον Αύγουστο του 2012-, προς τον κ. Μουσουρούλη, για τακτή και μόνιμη ακτοπλοϊκή σύνδεση του λιμανιού των Μεστών με το Λαύριο, όπου ακόμη αναμένουμε απάντηση.

Η στάση σας αυτή μας προβληματίζει ιδιαίτερα, αφού, ενώ αναδεικνύετε το πρόβλημα, αποφεύγετε να στοχοποιείτε αυτούς που μπορούν δώσουν λύση στο πρόβλημα», αναφέρει, μεταξύ άλλων το Γραφείο Τύπου του Δήμου.

Σ.σ.: Εξαιρετικοί οι αφορισμοί εκ μέρους της δημοτικής αρχής. Αν τις συνόδευε και από προτάσεις θα ήταν πληρέστεροι. Αν πάλι το πρόβλημα της είναι να χρεωθεί στο Μουσουρούλη το προπατορικό αμάρτημα της κατάστασης στην ακτοπλοϊα, κανένα πρόβλημα. Στόχος του ρεπορτάζ πάντως είναι να βρεθεί λύση και σ’ αυτό δεν αντιλαμβανόμαστε ότι επιθυμεί να συμβάλει. Αμαρτία όμως να κλέβει και τη δόξα της αντιπολίτευσης από όσους την έχουν ανάγκη…

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ