18.9.2014 11:30

Μονόδρομος η αναχλόαση

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΣΚΟΤΟΠΟΥΣ

Το θέμα της αναχλόασης των βοσκοτόπων της Χίου, ως τη μοναδική λύση μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2012, επαναφέρει με ερώτησή του προς τον Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ο Κ. Τριαντάφυλλος.

Όπως σημειώνει μέσα από την αναχλόαση, στηρίζονται τα ψυχανθή και οι κτηνοτρόφοι έχουν πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας ζωοτροφές, με σχεδόν μηδενικό για αυτούς κόστος.

«Το πρόγραμμα αυτό εφαρμόστηκε με επιτυχία στην Αστυπάλαια και τη Λήμνο. Ειδικά, για τη Χίο, που στο μεγαλύτερο μέρος της επλήγη από την καταστροφική πυρκαγιά, οι συνέπειες και στον τομέα της κτηνοτροφίας είναι μεγάλες και με η εφαρμογή του θα είχε θετικά αποτελέσματα.

Υπενθυμίζεται ότι σε Επίκαιρη Ερώτησή μου προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σχετικά με τις αποζημιώσεις στους πληγέντες από την πυρκαγιά μαστιχοπαραγωγούς και ελαιοπαραγωγούς του νομού Χίου, που συζητήθηκε στη Βουλή στις 05 Ιουλίου 2013, ο Υπουργός είχε δεσμευθεί να προβεί στις ενέργειες για την αναγέννηση των βοσκοτόπων του νησιού.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος «Αναχλόαση βοσκοτόπων – δημιουργία λειμώνων» στη Χίο;», αναφέρει ο κ. Τριαντάφυλλος. 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ