15.4.2016 15:03

«Μονόδρομος για την αναβάθμιση του αεροδρομίου το νέο ΕΣΠΑ»

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Μ. ΒΟΥΡΝΟΥ ΣΤΟΝ ΧΡ. ΣΠΙΡΤΖΗ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ Α. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΚΑΙ Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗ

Την επιτακτική ανάγκη να ληφθούν άμεσα αποφάσεις για τη χρηματοδότηση, την εκπόνηση μελετών και την υλοποίηση έργων που αφορούν τη συνολική αναβάθμιση του αερολιμένα Χίου επισημαίνει σε επιστολή του προς τον Υπουργό Υποδομών Χρ. Σπίρτζη ο Δήμαρχος Χίου Μ. Βουρνούς.

Οι αναγκαίες ενέργειες

Σύμφωνα με τον κ. Βουρνού ναι μεν το πρώτο στάδιο είναι η δημιουργία Clear Way ωστόσο απαιτούνται συμπληρωματικά έργα που θα αναβαθμίσουν ριζικά τον κρατικό αερολιμένα Χίου. Μάλιστα ελλείψει χρημάτων ο Δήμαρχος προτείνει την ένταξη των έργων στο ΕΣΠΑ ως τη μοναδική λύση που θα εξασφαλίσει την ομαλή ροή χρηματοδότησής τους.

Αναφερόμενος σε αυτά  τονίζει ότι απαιτείται:

  • Η χρηματοδότηση από δημόσιους πόρους της μελέτης για την παραλλαγή του δρόμου ανατολικά του αεροδρομίου με φορέα υλοποίησης το Υπ. Υποδομών και ολοκλήρωση της μελέτης μέχρι το 2017.
  • Ένταξη στο ΕΣΠΑ των εργασιών αναβάθμισης πεδίου ελιγμών, της βελτίωσης των κτιριακών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και επέκταση του διαδρόμου προσαπογειώσεων.
  • Χρηματοδότηση του Δήμου με 1,05 εκ. ευρώ για την κατασκευή της επέκτασης της οδού Ι. Χρήστου.
  • Δημοπράτηση και εκτέλεση του έργου της διαμόρφωσης και περίφραξης της απαλλοτριωθείσας περιοχής βόρεια του διαδρόμου.

Ν. Μηταράκης: «Θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ την επέκταση;»

Στον απόηχο της επιστολής του Μ. Βουρνού ο βουλευτής της Ν.Δ. Ν. Μηταράκης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκτός των άλλων διερωτάται αν τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρμαχος της επέκτασης και αναβάθμισης του αεροδρομίου.

«Μετά από αρκετούς μήνες εσωτερικών αναζητήσεων και αντιφατικών δηλώσεων η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είχε διαβεβαιώσει ότι θα ξεκινήσει την υλοποίηση του. Στην πράξη όμως δεν κάνει τίποτα. Υποσχέθηκαν το ήσσονος σημασίας έργο για τη διαμόρφωση και περίφραξη της απαλλοτριωθείσας έκτασης βόρεια του αεροδρομίου. Όμως, ούτε καν αυτό δεν προχωρά.

Όλα είναι κολλημένα και η  έλλειψη πολιτικής βούλησης είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα χρειάζονται καθαρές κουβέντες: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει ή δεν θέλει την επέκταση του αεροδρομίου;», αναφέρει ο κ. Μηταράκης.

Α. Μιχαηλίδης: «Καθυστέρηση λόγω απεργίας»

Στον αντίποδα ο κυβερνητικός Βουλευτής Α. Μιχαηλίδης ότι η καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών του clearway οφείλεται αποκλειστικά στην αποχή των μηχανικών από τις επιτροπές διενέργειας των διαγωνισμών.

«Αυτή είναι η αιτία που δεν διενεργήθηκε ο προγραμματισμένος για τις 15 Μαρτίου διαγωνισμός της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Από την πλευρά της κυβέρνησης δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση. Θα ήθελα επίσης να προσθέσω πως η ολοκλήρωση των εργασιών του clearway αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την υλοποίηση πρόσθετων εργασιών για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου.

Όλα τα υπόλοιπα είναι ανακριβή και εξυπηρετούν μικροπολιτικούς σκοπούς. Εκτός και αν κάποιοι επιθυμούν την κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας», κατέληξε ο ίδιος. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ