3.9.2012 13:33

«Μόνο στη Χίο θα μιλήσουμε για την πυρκαγιά»

- ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Π.Σ. ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜ. ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

 
Παράλογη και διόλου αποτελεσματική χαρακτηρίζουν οι σύμβουλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο την απόφαση των Γιακαλή- Μάρκου να προγραμματίσουν συνεδρίαση στη Μυτιλήνη, όπου μεταξύ των θεμάτων υπάρχει και εκείνο των πυρκαγιών.
Με επιστολή τους οι σύμβουλοι του συνδυασμού «Αγώνας για τα νησιά μας», χαρακτηρίζουν αδιανόητη την απόφαση για συνεδρίαση στη Μυτιλήνη, ζητώντας αυτή να πραγματοποιηθεί στη Χίο.
«Θεωρούμε αδιανόητο η συζήτηση αυτή, η οποία αφορά ένα τόσο σοβαρό θέμα για τη Χίο, να πραγματοποιηθεί οπουδήποτε αλλού εκτός από το νησί της Χίου.
Η συζήτηση του Περιφερειακού Συμβουλίου θα πρέπει να πραγματοποιηθεί στο νησί της Χίου, προκειμένου να κληθούν να συμμετέχουν και να εκφράσουν τις απόψεις τους η Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση, οι τοπικοί φορείς, εκπρόσωποι των κλάδων που έχουν πληγεί άμεσα ή έμμεσα από την καταστροφική πυρκαγιά και υπηρεσιακοί παράγοντες»,  τονίζεται στην ανακοίνωση, ενώ παράλληλα ζητούν:
1.   Να προσδιοριστούν οι παρεμβάσεις που θα πρέπει άμεσα να γίνουν για την προστασία των περιοχών που έχουν πληγεί, με την κατασκευή των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων.
2.   Να προταθούν μέτρα για την οικονομική στήριξη όλων των κλάδων που έχουν πληγεί.
3.   Να προγραμματιστούν έργα για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών σε βασικές υποδομές που έχουν καταστραφεί. 
4.   Να προσδιοριστούν τρόποι για την ενίσχυση της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου και των μαστιχοπαραγωγών που έχουν ανεπανόρθωτα πληγεί, την ενίσχυση των κτηνοτρόφων και των μελισσοκόμων.
 
Ματαίωση του θέματος
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι ζητούν τέλος να ακυρωθεί η περίληψη του θέματος των πυρκαγιά στη Χίο από την αυριανή συνεδρίαση που θα πρέπει να γίνει στη Χίο.
«Σ’ αυτή τη δύσκολη κατάσταση για τη Χίο απαιτούνται συντονισμένες ενέργειες, καλά μελετημένες προτάσεις και μέτρα που θα στηρίξουν άμεσα και ουσιαστικά τους κατοίκους της Χίου που έχουν πληγεί. Για να μπορέσει η Χίος να αντιμετωπίσει την επόμενη ημέρα θα πρέπει να υπάρξει Ειδικό Σχέδιο για την αποκατάσταση και ανασυγκρότηση των περιοχών που έχουν πληγεί και προς την κατεύθυνση αυτή θα πρέπει να υπάρξει σχετική πρωτοβουλία από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου» καταλήγει η ανακο΄πινβση την οποία υπογράφουν οι σύμβουλοι:
Βαλσαμίδης Θεόδ., Γόμου – Πρωτογεράκη Καλλιόπη, Καλλονιάτης Παν., Τζιμής Ευστρ., Σάρακας Δημ., Βρουλής Παντ., Κάρμαντζης Σταμ., Μαλαφής Γ., Κωνσταντινίδης Πολυκρ., Πανούσος Αρτέμης.
 
ΓΙΑΚΑΛΗΣ:
«Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη»
Απαντώντας στο αίτημα των συμβούλων της παράταξης «Αγώνας για τα νησιά μας» ο Περιφερειάρχης Νάσος Γιακαλής τόνισε ότι η συζήτηση με αποκλειστικό θέμα τις πυρκαγιές στη Χίο θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη, με δεδομένο ότι θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ένας πρώτος γύρος επαφών με τα υπουργεία και τους φορείς της πολιτείας. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ