9.4.2015 12:28

Μόνο ο Θεοδωρίδης!

Ο Γ.Γ. ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΘΕΣΕ ΘΕΜΑ «ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ» ΣΤΟ Ν. ΒΟΥΤΣΗ

Το όνομά του δεν είναι ακόμη γνωστό, ωστόσο ο νέος Γεν. Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Νίκος Θεοδωρίδης δείχνει να γνωρίζει πολύ καλύτερα και από τους αιρετούς τις ιδιαιτερότητες των νησιών, αλλά και το αναγκαίο πλαίσιο πάνω στο οποίο θα πρέπει να χτίζονται οι πολιτικές αποφάσεις για τα νησιά. Γι’ αυτό και στην πρώτη συνάντηση που είχε με τους Γ.Γ. Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδος ο υπουργός Εσωτερικών Ν. Βούτσης, εξηγώντας τους πως επιθυμεί η κυβέρνηση να λειτουργούν τα ελεγκτικά όργανα των αποφάσεων των Ο.Τ.Α., ο κ. Θεοδωρίδης έθεσε ευθέως στον υπουργό το ζήτημα της νησιωτικότητας, το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα ουσιαστικά κάθε πολιτική απόφαση που λαμβάνεται να υπολογίζεται διαφορετικά ως προς την εφαρμογή της για το νησιωτικό χώρο. 

Ο κ. Θεοδωρίδης δείχνει να έχει καταλάβει που «πονά» η ευαίσθητη νησιωτική περιοχή και μάλλον ας συνεχίσει έτσι θα αποκτήσει γρήγορα συμμάχους στο Αιγαίο. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ