7.3.2014 17:45

Μόνο με τη σύγκρουση λύνεται το μεταναστευτικό

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΟΔΗΓΟΥΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

"Οι δηλώσεις πολιτικών παραγόντων στη Χίο, που στηρίζουν την συγκυβέρνηση δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να σιγοντάρουν την πολιτική της ΕΕ, που στηρίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ, μια πολιτική που διώχνει τους μετανάστες από τις πατρίδες τους μέσω αναταραχών και πολέμων ενώ ταυτόχρονα τους χρησιμοποιεί άλλοτε σαν φθηνό εργατικό δυναμικό και άλλοτε τους διώκει εξοντώνοντάς τους".
Τα παραπάνω δηλώνει με ανακοίνωση της η ΤΕ του ΚΚΕ με αφορμή τη συμπλοκή των λιμενικών με Τούρκους δουλεμπόρους ανοικτά των Οινουσσών που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμός τριών μεταναστών.
Αφού αναλύει ότι απόρροια των πολιτικών που εφαρμόζονται είναι η όξυνση της επιθετικότητας και του ανταγωνισμού που οδηγεί σε στρατιωτικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και διαμορφώνει καταστάσεις όπως εκείνες που βλέπουμε τώρα στη Συρία, η ΤΕ του ΚΚΕ καταλήγει: " Το ΚΚΕ λέει στο λαό καθαρά ότι δεν μπορούν να υπάρξουν εύκολες λύσεις στο μεταναστευτικό, χωρίς σύγκρουση με τις πολιτικές του ευρωμονόδρομου, της συμμετοχής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, σύγκρουση με τον ίδιο τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:
• Άμεση νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα. Απλοποίηση των διαδικασιών χορήγησης και ανανέωσης των αδειών διαμονής, εργασίας και οικογενειακής επανένωσης. Κατάργηση όλων των παραβόλων. Ίσα δικαιώματα και αμοιβή σύμφωνα με τις κλαδικές συμβάσεις, χωρίς διακρίσεις. Κατοχύρωση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων και δυνατότητα μεταφοράς στη χώρα προέλευσης. Κατάργηση των νόμων και των εγκυκλίων που βάζουν εμπόδια στην πρόσβαση στη Δημόσια Δωρεάν Υγεία, Πρόνοια και Παιδεία.
• Υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών τους δικαιωμάτων.
• Νομιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις των παιδιών μεταναστών που γεννιούνται ή μεγαλώνουν στην Ελλάδα. Εγγραφή στα δημοτολόγια και έκδοση πιστοποιητικού γέννησης. Ιθαγένεια με την ενηλικίωση για όσους το επιθυμούν.
• Ειδική φροντίδα για την ισότιμη πρόσβαση των παιδιών όλων των μεταναστών στις δομές της ελληνικής δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης, που θα περιλαμβάνει και την εκμάθηση της μητρικής γλώσσας, της ιστορίας και του πολιτισμού τους.
• Δημιουργία πολύγλωσσων δημόσιων κέντρων για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, της ιστορίας και του πολιτισμού για τους ενήλικες μετανάστες.
• Παύση των τρομοκρατικών επιχειρήσεων και απελάσεων των μεταναστών χωρίς χαρτιά.
• Χορήγηση ασύλου ή προσωρινού ανθρωπιστικού καθεστώτος στους πρόσφυγες και όσους προέρχονται από χώρες ιμπεριαλιστικής κατοχής και εμφυλίων. Να επιτραπεί η έξοδός τους προς τα κράτη - μέλη της ΕΕ που επιθυμούν.
• Ειδική μέριμνα από τους κρατικούς φορείς και όχι τις ΜΚΟ για ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες, μητέρες με παιδιά και θύματα σωματεμπορίας.
• Όχι στην εκχώρηση της φρούρησης των συνόρων σε ΝΑΤΟικούς και ευρωενωσιακούς μηχανισμούς, όπως ο FRONTEX και το Ευρωπαϊκό Σύστημα Επιτήρησης Συνόρων, με πρόσχημα τους μετανάστες.
• Απειθαρχία στη νομοθεσία της ΕΕ (Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, Κανονισμός Δουβλίνο ΙΙ, Συνθήκη Σένγκεν κλπ.).
• Άμεση αποχώρηση των ελληνικών δυνάμεων από τις ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ".

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ