11.4.2013 12:18

Μομφή για την Περιφέρεια οι καθυστερήσεις στον αντιπυρικό σχεδιασμό

Τους λόγους για τους οποίους ακόμη δεν έχουν παρουσιαστεί οι πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την προετοιμασία των νησιών ενόψη της αντιπυρικής περιόδου ζητά να πληροφορηθεί ο συνδυασμός «Αγώνας για τα Νησιά μας».

 «Σε 20 μέρες ξεκινά η αντιπυρική περίοδος και η ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων είναι ζητούμενο, δεδομένου ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα συνεδριάσεις των αρμόδιων Συντονιστικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας που έχουν συσταθεί σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

Πέρα από τις ενέργειες που πραγματοποιούνται κάθε χρονιά στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, ο προβληματισμός για τη φετινή περίοδο είναι ακόμη μεγαλύτερος, δεδομένου ότι το αγροτικό και δασικό οδικό δίκτυο παραμένει σε αρκετές περιοχές σε πολύ κακή κατάσταση και ιδιαίτερα στο νησί της Λέσβου.

Ειδικότερα για το νησί της Χίου, το οποίο υπέστη σοβαρότατες καταστροφές από την περσινή πυρκαγιά, θα έπρεπε να έχουν εδώ και καιρό εντοπιστεί τα προβλήματα που έχουν προκύψει και να έχει συγκληθεί το αρμόδιο Συντονιστικό Όργανο», αναφέρει στην επιστολή του ο συνδυασμός.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ