14.2.2013 11:21

Μοχλός ανάπτυξης οι περιφέρειες για τη χώρα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Τα ζητήματα της ανάπτυξης και των οικονομικών και γραφειοκρατικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Περιφέρειες, τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη οι Περιφερειάρχες της χώρας, μεταξύ των οποίων και ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Νάσος Γιακαλής με τον Πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου πήραν μέρος, ο Υπουργός Εσωτερικών Ευρ. Στυλιανίδης, ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κ. Χατζηδάκης, ο Υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων (ΕΣΠΑ Γ. Γιαννούσης και  ο πρωθυπουργός κάλεσε τους υπουργούς της κυβέρνησης να στηρίξουν τις περιφέρειες της χώρας.
Ο Αντ. Σαμαράς αφού ευχαρίστησε όλους τους Περιφερειάρχες για την καθοριστική, όπως ανέφερε, συμβολή τους στην αύξηση της απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ και την επίτευξη του μνημονιακού στόχου για το 2012, τόνισε ότι «δεν υπάρχει αναπτυξιακό μοντέλο για τη χώρα, χωρίς την γνώση, την εμπειρία και τη συμμετοχή των αιρετών Περιφερειών».  Παράλληλα, δεσμεύτηκε να υπάρξουν συστηματικές και συχνές συναντήσεις του με τους Περιφερειάρχες, προκειμένου να δρομολογηθούν λύσεις στα τρέχοντα ζητήματα.
Επίσης, έδωσε εντολή να λυθεί άμεσα το μείζον θέμα που έχει προκύψει με το ζήτημα του Τελικού Διατάκτη των δαπανών από το ΠΔΕ, όπως προτείνουν οι αιρετές Περιφέρειες.
Όλοι οι Περιφερειάρχες ανέπτυξαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν  τόσο σε ότι αφορά την ανάπτυξη και την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ, όσο και τις δυσλειτουργίες που παρατηρούνται σε σχέση με τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και τις αποκεντρωμένες κρατικές υπηρεσίες.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ