17.8.2012 16:08

Μνήμη και τιμή στους ναυτικούς

- ΕΥΡΕΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΕΣΘΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Εμπλουτίζονται φέτος, συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, οι εκδηλώσεις μνήμης στους απολεσθέντες ναυτικούς στο 2ο μεγάλο Πόλεμο και επεκτείνονται, αφορώντας και τους απόμαχους του κλάδου.
Έτσι το Ναυτικό Μουσείο, σε συνδιοργάνωση με την ΕΒΑΤ, την ένωση των Βρονταδούσων στην Αθήνα, το Λιμενικό Ταμείο και τους ναυτικούς συλλόγους του νησιού, πραγματοποιούν το καθιερωμένο μνημόσυνο στον αύλειο χώρο του Μουσείου. Που ειδικά φέτος προσλαμβάνει περισσή βαρύτητα με τη χοροστασία του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη Χίου κκ Μάρκου.
Η εκδήλωση θα διανθιστεί με την απαγγελία ναυτικών διηγημάτων από πηγές, συναυλία από τη Χορωδία της ΠΕΚΕΒ και βράβευση δύο απόμαχων του κλάδου, που ήδη έχουν τιμηθεί από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και πρόκειται για το μάγειρα Μαρίνο Δάφνο και τον ανθυποπλοίαρχο Λευτέρη Τριπολίτη.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο προαύλιο του Ναυτικού Μουσείου, την προσεχή Δευτέρα 20 του μήνα, στις 18.30.     

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ