11.3.2017 13:18

Μήνυμα αποτροπής και όχι μήνυμα πρόσκλησης

Προσανατολισμένη στην επικείμενη επίσκεψη μελών της στις Βρυξέλλες στις 27 Μαρτίου βρίσκεται η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα, επιμένοντας στις προσπάθειες της να βγουν τα νησιά του Αιγαίου από τον χάρτη του μεταναστευτικού που τα εγκλωβίζει σε αδιέξοδες πολιτικές.

Αναλύοντας τα συμπεράσματα της εκδήλωσης των Μάζη και Λυγερού, η Παγχιακή υποστηρίζει πως οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή μας, επιβάλουν άμεση επαγρύπνηση.

«Οι λύσεις που προτάθηκαν, μαζί με τις ήδη ψηφισμένες θέσεις της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα, από το Δημοτικό συμβούλιο, είναι σε μόνιμη, βιώσιμη κατεύθυνση προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και   όχι με την λογική του ''κουκουλώματος'' και της διαρκούς φθοράς που μέχρι τώρα έχει ακολουθηθεί. Κυρίως όμως οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην επιλογή του μηνύματος που πρέπει να στείλει η Ελληνική πλευρά προς τις μεταναστευτικές ροές :

Πρέπει να είναι μήνυμα αποτροπής (συντόμευση διαδικασιών ασύλου, γρήγορες επαναπροωθήσεις, κλπ)  και όχι πρόσκλησης όπως γίνεται μέχρι τώρα .(βούληση για δημιουργία νέων κέντρων υποδοχής-μόνιμης παραμονής, επιδόματα διαμονής, ανεξέλεγκτη δράση των ΜΚΟ και της Ύπατης Αρμοστείας κλπ)», αναφέρεται στην ανακοίνωσή της.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ