17.3.2012 11:04

Μήνυμα αποδοκιμασίας στο ΠΑΣΟΚ

• ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΑΛΠΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Ψαρά και Οινούσσες, «το έκλεισαν το μαγαζί». Με το πρόσχημα του «λίγου κόσμου», γνωρίζοντας ότι δεν θα υπήρχε ανταπόκριση αλλά και για να αποφύγουν τα χειρότερα που πιθανά θα εκφραζόταν ακόμη και με δυναμικές μορφές αποδοκιμασίας της κυβερνητικής πολιτικής, οι τοπικές οργανώσεις αποφάσισαν να μην στήσουν κάλπες αύριο και να μην συμμετάσχουν στην ψηφοφορία εκλογής του νέου πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, «προστατεύοντας εαυτούς και αλλήλους». Παράλληλα στέλνουν και το δικό τους ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας  των επιλογών που έχουν οδηγήσει τον τόπο στην κοινωνική έκρηξη και στην απαξίωση των πολιτικών. Αποκαλυπτικότερος ο Γραμματέας  της Τ.Ο Ψαρών Α. Μαρίνος εκφράζει άμεσα την αποδοκιμασία του, τονίζοντας ότι μετά από 37 χρόνια προσφορά στο ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένος να εγκαταλείψει το κόμμα και να αποσυρθεί από την ενεργό πολιτική δράση εκδηλώνοντας την απογοήτευση που τον διακατέχει.

 «Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ είναι πάρα πολύ δυσαρεστημένος κυρίως επειδή οι περισσότεροι κάτοικοι είναι ναυτικοί και έχουν μειωθεί πάρα πολύ οι συντάξεις τους, οπότε δεν υπάρχει λόγος να στήσουμε κάλπες, θεωρούμε δεδομένο ότι δεν θα έχουμε ανταπόκριση. Το κλίμα δεν ευνοεί αυτή τη διαδικασία, αλλά και εγώ προσωπικά είμαι δυσαρεστημένος με όλα τα τεκταινόμενα. Φοβόμαστε ότι  η δυσαρέσκεια μπορεί να εκφραστεί στη διαδικασία όχι μόνο με την αποχή από τις κάλπες, αλλά και με άλλες μορφές αποδοκιμασίας  της πολιτικής αυτής. Έχω αποφασίσει στη συνέχεια να μην ασχοληθώ πια με το ΠΑΣΟΚ και την ενεργό πολιτική γιατί έχω απογοητευθεί, όπως και μια μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού. Έτσι είναι η κατάσταση. Μην ξεχνάτε ότι το ΠΑΣΟΚ είχε μια  εκλογική δύναμη 40-45% και τώρα φτάνουμε στο 10-15%, γεγονός που δείχνει ότι όλος αυτός ο κόσμος αισθάνθηκε μια απογοήτευση και έφυγε από το κόμμα».

 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο γραμματέας της Τ.Ο Οινουσσών Θ. Καράνταγλης ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ακούμε ότι δεν υπάρχει καλό κλίμα και διάθεση να έλθουν να ψηφίσουν, αλλά και ότι  υπάρχει ακόμη και ο κίνδυνος  έντονης αποδοκιμασίας με γιουχαΐσματα, οπότε δεν το ρισκάρουμε για τόσο λίγα άτομα να υποστούμε τέτοια ταπείνωση. Δεν είναι τεταμένη η ατμόσφαιρα, δεν φοβόμαστε ότι θα  γίνουν επεισόδια, αλλά υπολογίζουμε και το κλίμα αδιαφορίας που υπάρχει.

Για όλα αυτά αποφασίσαμε να μην στήσουμε κάλπες».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ ΨΑΡΩΝ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ  ΤΗΣ Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ