18.10.2012 10:34

Μικρότερο κράτος χωρίς απολύσεις

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΑΝΤ. ΜΑΝΙΤΑΚΗ ΣΤΟΝ Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ

 
«Η Ελλάδα πετυχαίνει το στόχο για μικρότερο κράτος χωρίς απολύσεις αλλά με τις αναγκαίες μετατάξεις», αναφέρει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Χίου του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Τριαντάφυλλου, για το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο.
Ο υπουργός παράλληλα επισημαίνει ότι δεν μπορεί να προχωρήσει η μεταρρύθμιση της διοίκησης «εάν επισείεται συνεχώς στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων το φόβητρο των απολύσεων».
Ο υπουργός παραθέτει στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία διασφαλίζεται ο στόχος για 150.000 λιγότερους υπαλλήλους μέχρι το 2015 υπερκαλύπτεται με φυσιολογικές και οικειοθελείς αποχωρήσεις, προσεγγίζοντας μάλιστα τους 200.000. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, όπως ισχυρίζεται ο Α. Μανιτάκης, ο δημόσιος τομέας ως τα τέλη του 2015 θα είναι μικρότερος κατά το 1/3 σε σχέση με το 2009.
Στην απάντηση του προς τον Κ. Τριαντάφυλλο, ο Α. Μανιτάκης αναφέρει ότι έχει ήδη αρχίσει η προεργασία για την αξιολόγηση του προσωπικού. Υπογραμμίζει μάλιστα ότι: «η αξιολόγηση όμως πρέπει να καταστεί σαφές ότι δεν συνδέεται με απολύσεις και δεν οδηγεί σε απολύσεις».
Επίσης, ο υπουργός λέει ότι θα κάνει ό,τι μπορεί «για να εντοπιστούν και να απομονωθούν από την διοίκηση και την τεράστια πλειονότητα των άξιων και ικανών υπαλλήλων όσοι είναι διαπιστωμένα ακατάλληλο». Για τους «πειθαρχικά υπόλογους υπαλλήλους»αναφέρει ότι όσοι καταδικαστούν από τα πειθαρχικά συμβούλια σε οριστική παύση «θα οδηγηθούν στην έξοδο». Και ότι ανάλογα θα κριθούν από υπηρεσιακά συμβούλια «οι υπάλληλοι που απουσιάζουν αδικαιολόγητα και μακροχρόνια από την υπηρεσία τους».

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ