2.4.2015 12:55

Μικροπολιτικές σκοπιμότητες καταγγέλλει η ΝΟΔΕ Χίου

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Κυβερνητικές μεθοδεύσεις και χειραγώγηση των ευρωπαϊκών πόρων που προορίζονται για κοινωνική πολιτική καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Χίου  με αφορμή το νόμο για την ανθρωπιστική κρίση που εισήγαγε η Κυβέρνηση.

 «Το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει κρίνει πως δεν είναι δόκιμες οι προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ Δήμων και Κοινωφελών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, διότι όπως υπογραμμίζει αυτές έχουν εμπορικό χαρακτήρα και επομένως η σύναψη τέτοιων συμβάσεων (κατά συνέπεια και με περιφέρειες), αντιστρατεύεται την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και νομολογία περί ανταγωνισμού.

Στο Υπουργείο Εσωτερικών και Ανασυγκρότησης προφανώς το γνωρίζουν, αλλά επιμένουν να αγνοούν υπό το βάρος των εσωκομματικών πιέσεων που ασκούν εντός του ΣΥΡΙΖΑ αυτοδιοικητικά στελέχη προσκείμενα σε αυτόν.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία μέχρι σήμερα έχει αποδείξει πως είναι πέρα από κομματικές γραμμές και αγκυλώσεις, έχει ανάγκη από τη συνεννόηση, ώστε να σταματήσει οποιαδήποτε κίνηση έχει στόχο να εξυπηρετήσει μικροπολιτικούς σκοπούς, δημιουργώντας ταυτόχρονα ρήγμα στις σχέσεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος. Η συνεννόηση είναι επ' ωφελεία όλων, Πολιτείας, Πολιτών και τοπικών κοινωνιών»,αναφέρει μεταξύ άλλων η ΝΟΔΕ Χίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ