30.9.2014 18:49

Μικρές ιστορίες γραφειοκρατικής τρέλας και σπατάλης

Τραβά τα μαλιά του, μέχρι να τα ξεριζώσει από απελπισία, όποιος παρακολουθήσει συνεδριάσεις δημοσίων φορέων. Η γραφειοκρατική περιδίνηση και οι σπατάλες δια ασήμαντες αφορμές κάνουν οποιονδήποτε να σταυροκοπηθεί πώς αυτό το οικοδόμημα που λέγεται Ελληνικό Δημόσιο καταφέρνει να επιβιώνει ακόμη. Εν προκειμένω όσα πέρασαν στα ψιλά της χθεσινής Οικονομικής Επιτροπής.

1.      Το ρολόι γράφει…

Τα δημοτικά σφαγεία Λαγκάδας έχουν να χρησιμοποιηθούν χρόνια. Ωστόσο, όπως αποκάλυψε μηχανικός που ενήργησε για λογαριασμό ενδιαφερόμενου να τα εκμισθώσει ιδιώτη, από τότε που σταμάτησε η λειτουργία τους κανείς από το Δήμο δεν ενδιαφέρθηκε να κάνει διακοπή του ρεύματος, με φυσική συνέπεια ο Δήμος να καταβάλει κάθε μήνα πάγια στη ΔΕΗ για ένα ακίνητο που σε τίποτα δεν του χρησιμεύει εδώ και χρόνια. Το παράδειγμα των σφαγείων είναι προφανώς η κορυφή του παγόβουνου. Σε δεκάδες περιπτώσεις ο Δήμος πληρώνει λογαριασμούς, οι οποίοι σε τίποτα δεν του αποδίδουν.

2.      Πήρε άδεια…

Ο νόμος για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων είναι ιδιαίτερα ευνοϊκός για τους ΟΤΑ, παρέχοντας τους τη δυνατότητα να νομιμοποιήσουν τις πολλές αυθαίρετες κατά το παρελθόν κατασκευές τους. Βρίσκεται σε ισχύ εδώ και αρκετό διάστημα, όμως ο Δήμος Χίου ελάχιστα αποτελέσματα έχει να επιδείξει. Αιτία το γεγονός ότι ο υπάλληλος που προΐσταται της ορισθείσας Επιτροπής έχει λάβει γονική άδεια ανατροφής τέκνου και η Επιτροπή εδώ και 5 μήνες δεν συγκαλείται! Πολυτέλεια προφανώς να σκεφτεί κανείς ότι θα έπρεπε να αντικατασταθεί ή να αναλάβει την πρωτοβουλία σύγκλισης της κάποιος άλλος. Κι έτσι τα δημοτικά αυθαίρετα ζουν και βασιλεύουν.

3.      Απ’ την μια τσέπη… στην άλλη

Μια ράμπα έγινε στην παραλία του Μαρμάρου. Ενοχλήθηκε το … υπερευαίσθητο Λιμεναρχείο κι έκανε καταγγελία στην Πολεοδομία του Δήμου Χίου. Εκείνη ανέβηκε στα Καρδάμυλα, βεβαίωσε την παράνομη κατασκευή και έκοψε πρόστιμο στην Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου. Δηλαδή ο Δήμος θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο για λογαριασμό της Υπηρεσίας Πρασίνου στο δημοτικό ταμείο! Θα τα βγάλει από τη μια τσέπη και θα τα τοποθετήσει ξανά στην ίδια! Το αποτέλεσμα; Άφθονες χαμένες εργατοώρες. Υπολογίστε πόσοι θα εργαστούν για το παραπάνω αποτέλεσμα. Οι λιμενικοί που το κατήγγειλαν. Οι υπάλληλοι της Πολεοδομίας που το βεβαίωσαν και συνέταξαν τις εκθέσεις. Η Γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής, η Υπηρεσία Πρασίνου και το Λογιστήριο του Δήμου. Τρελές καταστάσεις, που απλώς θρέφουν διαρκώς το τέρας της γραφειοκρατίας. Θα ξεμπλέξουμε ποτέ από όλα ετούτα; 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ