21.1.2014 15:43

Μικές και βλέπουμε…

• ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ»

Σε υποψηφιότητα προερχόμενη από το στενό κομματικό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η «Χιακή Συμπολιτεία».

Οι προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα να πεισθούν πρόσωπα χωρίς έντονη κομματική ταυτότητα να ηγηθούν της πρωτοβουλίας δεν έχουν αποφέρει καρπούς κι όλοι ως αύριο Τετάρτη (στις 18.30) που συγκαλείται η 2η Γενική Συνέλευση της παράταξης προσβλέπουν στο θαύμα της τελευταίας στιγμής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τις τελευταίες ώρες έγιναν επαφές και με την ομάδα των νέων δημοτών που εμφανίζονται διατεθειμένοι να συγκροτήσουν δημοτική παράταξη, χωρίς να αποκλειστεί το ενδεχόμενο, στην περίπτωση που εκφραστεί δημόσια η απόφαση της, κάποιοι από τη «Χιακή Συμπολιτεία» να θέσουν θέμα συνεργασίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Για να αποφευχθεί το ναυάγιο ο ΣΥΡΙΖΑ κατέρχεται με πρόταση, την οποία δεν θεωρεί ως προαπαιτούμενο για τη στήριξη στη «Χιακή Συμπολιτεία». Σε συνεδρίαση της Νομαρχιακής του Επιτροπής κατατέθηκε η διαθεσιμότητα του πρώτου σε σταυρού προτίμησης υποψηφίου βουλευτή του Μικέ Κριμιζή. Ο κ. Κριμιζής εκφράζει την αγωνία επιβίωσης της τοπικής αγοράς, έχει ωστόσο ως βαρίδι την απόλυτη ταύτιση του δημοτικού συνδυασμού με το ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που από την πρώτη στιγμή επιδιώχθηκε να αποφευχθεί.

Ο Αρ. Τύμπας δεν προχώρησε σε κατάθεση δικής τους διαθεσιμότητας, καθώς εξ’ αρχής είχε ξεκαθαρίσει ότι διαθέτει επαγγελματικούς στόχους που δεν επιτρέπουν την πενταετή αποκλειστική ενασχόληση του με την Αυτοδιοίκηση.

Η αυριανή Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδρίων του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου και πέρα από τον ορισμό επικεφαλής θα ασχοληθεί και με οργανωτικά ζητήματα. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ