22.4.2015 13:44

Μηχανισμούς αποτροπής εισόδου μεταναστών, ζήτησε ο Ν. Μηταράκης

ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟ MEGA

Ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, δήλωσε στο MEGA ότι η Ελλάδα εδώ και χρόνια κάνει μια προσπάθεια να αναδείξει το μεταναστευτικό θέμα σε ευρωπαϊκό, καθώς χρειάζονται κοινές δράσεις.

«Η Ελλάδα ως χώρα δεν μπορεί να είναι ένας κοινός προορισμός για χιλιάδες παράνομους μετανάστες, διότι δεν έχει την ικανότητα να τους απορροφήσει.

Είναι λάθος από τη μεριά της κυβέρνησης να χαρακτηρίζει όλους τους μετανάστες πρόσφυγες. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα ως προς την πιστοποίηση και τη χώρα από την οποία έρχονται, συνεπώς δεν μπορεί η χώρα να μην έχει νομοθετικό πλαίσιο που να προστατεύει τα σύνορά της και να μην ενισχύσει τους μηχανισμούς αποτροπής εισόδου σε αυτή».

 

Ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, δήλωσε στο MEGA ότι η Ελλάδα εδώ και χρόνια κάνει μια προσπάθεια να αναδείξει το μεταναστευτικό θέμα σε ευρωπαϊκό, καθώς χρειάζονται κοινές δράσεις. «Η Ελλάδα ως χώρα δεν μπορεί να είναι ένας κοινός προορισμός για χιλιάδες παράνομους μετανάστες, διότι δεν έχει την ικανότητα να τους απορροφήσει. Είναι λάθος από τη μεριά της κυβέρνησης να χαρακτηρίζει όλους τους μετανάστες πρόσφυγες. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα ως προς την πιστοποίηση και τη χώρα από την οποία έρχονται, συνεπώς δεν μπορεί η χώρα να μην έχει νομοθετικό πλαίσιο που να προστατεύει τα σύνορά της και να μην ενισχύσει τους μηχανισμούς αποτροπής εισόδου σε αυτή». Ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να προστατέψει τα ελληνικά σύνορα και την κοινωνία. «Είναι απαράδεκτο να γίνεται κατάλυση του πανεπιστημιακού ασύλου από εξωπανεπιστημιακούς. Για να υπάρχει μια κοινωνία με ασφάλεια και σεβασμό στα δικαιώματα των πολιτών είναι απαραίτητη η εφαρμογή των νόμων. Τα αιτήματα της κατάληψης ήταν η απελευθέρωση των τρομοκρατών και η κατάργηση του κουκουλονόμου. Από τη στιγμή που η κυβέρνηση νομοθέτησε για αυτά τα αιτήματα, είναι δεδομένο ότι στήριξε τα πολιτικά αιτήματα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Επιπλέον, αντί να βελτιώσει τις συνθήκες στις φυλακές, προτίμησε να απελευθερώσει τρομοκράτες.» «Η κυβέρνηση έχει κάνει μεγάλες υποχωρήσεις, δέχεται νέα δημοσιονομικά μέτρα και προχωράει τις ιδιωτικοποιήσεις. Το κούρεμα του χρέους εγκαταλήφθηκε, όπως επίσης και το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Το ερώτημα που προκύπτει είναι ποια είναι η ζημιά στην ελληνική οικονομία και ποια εκείνη στις σχέσεις μας με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.»

 

Ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να προστατέψει τα ελληνικά σύνορα και την κοινωνία.

«Είναι απαράδεκτο να γίνεται κατάλυση του πανεπιστημιακού ασύλου από εξωπανεπιστημιακούς. Για να υπάρχει μια κοινωνία με ασφάλεια και σεβασμό στα δικαιώματα των πολιτών είναι απαραίτητη η εφαρμογή των νόμων.

Τα αιτήματα της κατάληψης ήταν η απελευθέρωση των τρομοκρατών και η κατάργηση του κουκουλονόμου. Από τη στιγμή που η κυβέρνηση νομοθέτησε για αυτά τα αιτήματα, είναι δεδομένο ότι στήριξε τα πολιτικά αιτήματα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Επιπλέον, αντί να βελτιώσει τις συνθήκες στις φυλακές, προτίμησε να απελευθερώσει τρομοκράτες.»

«Η κυβέρνηση έχει κάνει μεγάλες υποχωρήσεις, δέχεται νέα δημοσιονομικά μέτρα και προχωράει τις ιδιωτικοποιήσεις. Το κούρεμα του χρέους εγκαταλήφθηκε, όπως επίσης και το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι ποια είναι η ζημιά στην ελληνική οικονομία και ποια εκείνη στις σχέσεις μας με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.»

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ