13.10.2016 12:19

Α. Μιχαηλίδης: Στους παιδικούς σταθμούς τα έσοδα από τις τηλεοπτικές άδειες

Την αύξηση του τελικού αριθμού των ωφελουμένων οικογενειών του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» επισημαίνει ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης.

«Περίπου 9.500 voucher που έμειναν αδιάθετα από την Α΄ κατανομή, καθώς και περίπου 6.500 επιπρόσθετα voucher μέσω των εσόδων από τη δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών αποδόθηκαν στις ενδιαφερόμενες οικογένειες. Υλοποιούνται έτσι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, ειδικά για τις πιο αδύναμες ομάδες, καθώς και για διάθεση των εσόδων από τις τηλεοπτικές άδειες για την κάλυψη βασικών κοινωνικών αναγκών. Ειδικότερα για τη Χίο, 106 ακόμα παιδιά θα έχουν πρόσβαση σε παιδικούς σταθμούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και άλλες δομές. Αυτή η εξέλιξη ικανοποιεί το αίτημα της τοπικής κοινωνίας, όπως εκφράστηκε από διάφορους φορείς, εξασφαλίζει χρηματοδότηση στο Δήμο Χίου ο οποίος διαχειρίζεται την πλειοψηφία των δομών του νησιού και διασφαλίζει τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας», αναφέρει ο Ανδρέας Μιχαηλίδης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ