20.2.2017 16:08

Α. Μιχαηλίδης: «Παίζουν με τη φωτιά όσοι εκμεταλλεύονται το προσφυγικό»

Για προσπάθεια εκμετάλλευσης της, «ως ένα βαθμό κατανοητής» ανησυχίας του κόσμου σχετικά με το μεταναστευτικό, κάνει λόγο σε δημόσια παρέμβαση του ο κυβερνητικός Βουλευτής Ανδρέας Μιχαηλίδης.

«Το τελευταίο διάστημα έχει αναζωπυρωθεί  στο νησί μας η παραφιλολογία και η κινδυνολογία σχετικά με το προσφυγικό.  Εξωθεσμικοί παράγοντες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις κατανοητές ως ένα βαθμό ανησυχίες της τοπικής κοινωνίας ώστε να δημιουργήσουν κατάσταση αναταραχής. Δημιουργούνται εκ του μη όντος ζητήματα, όπως η συγκέντρωση της Καλαμωτής στην οποία άλλωστε δεν είχα προσκληθεί. Είχα μάλιστα προσωπικά ενημερώσει τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας ότι δεν υφίσταται θέμα χρησιμοποίησης του στρατοπέδου στην Καλαμωτή. Το γεγονός ότι τέτοιες κινήσεις λαμβάνουν χώρα σε μια στιγμή που τα πραγματικά δεδομένα καταδεικνύουν μια σταδιακή εξομάλυνση της κατάστασης και αποσυμφόρηση των δομών που φιλοξενούν πρόσφυγες και μετανάστες, ενισχύει την υπόθεση ότι αυτό το κλίμα εξυπηρετεί συγκεκριμένες μικροπολιτικές στρατηγικές.

Νομίζω ότι όλοι πρέπει να αντιληφθούμε τη σοβαρότητα της κατάστασης και κάποιοι πρέπει να σταματήσουν να παίζουν παιχνίδια, που στην ουσία είναι παιχνίδια με  τη φωτιά», αναφέρει ο Χιώτης Βουλευτής.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ