18.9.2015 12:36

Α. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ: Εγώ δεν είμαι βουλευτής αλά καρτ

ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Ο ΑΝΔΡ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΩΣ ΜΟΝΟ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΦΙΛΟΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκάθαρος, ειλικρινής και κοιτώντας τον συνομιλητή του στα μάτια ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρ. Μιχαηλίδης, λίγα 24ωρα πριν από την εκλογική διαδικασία δηλώνει αισιόδοξος για τη νίκη ακόμη και για την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.

Ξεκαθαρίζει ότι η συμφωνία που υπογράφτηκε ήταν μια κακή συμφωνία η οποία όμως με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γίνει υποφερτή για τα λαϊκά στρώματα αφού θα υπάρξουν νέα αντισταθμιστικά μέτρα και άλλες διαπραγματεύσεις.

Αντεπιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ αναφορικά με την «αδράνεια των 7 μηνών διακυβέρνησης» ζητώντας να μάθει τα έργα και τα αποτελέσματα των προηγούμενων κυβερνώντων και κλείνει το «μάτι» στο ενδεχόμενο της εκλογής βουλευτή από τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ, υποστηρίζοντας πως όλοι κρινόμαστε με βάση την πορεία και τη διαδρομή μας και χαρακτηρίζοντας τον Κ. Τριαντάφυλλο βουλευτή αλά καρτ.

Παράλληλα υποστηρίζει πως την επομένη των εκλογών η χώρα θα έχει κυβέρνηση και θα κυβερνηθεί με άξονα την πολιτική που έχει χαράξει ο ΣΥΡΙΖΑ

Το διαζύγιο στον ΣΥΡΙΖΑ

Αναμενόμενο και μην ανατρέψιμο χαρακτήρισε ο κ. Μιχαηλίδης το «διαζύγιο» με την πλευρά Λαφαζάνη υποστηρίζοντας ότι γι αυτήν τους την επιλογή στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, έχουν πολιτικές και ιστορικές ευθύνες. «

«Θεωρώ ότι οι σύντροφοι μας αυτοί είχαν κάνει τις επιλογές τους, είχαν ήδη δείξει ότι είχαν μια διαφορετική αντίληψη για τα πράγματα και νομίζω ότι η πορεία ήταν περίπου προδιαγεγραμμένη.

Κατ’ αρχήν δεν την επιλέξαμε εμείς. Την έχει επιλέξει η άλλη πλευρά, αυτή τη διαδικασία στη συγκεκριμένη πολιτική περίοδο κι αυτό τους βαραίνει με σοβαρές πολιτικές ευθύνες για την επιλογή τους. Έχω την εντύπωση ότι ήταν ασύμβατα πλέον αυτά τα δυο κομμάτια στα οποία είχε διαιρεθεί  και το κόμμα και η κοινοβουλευτική ομάδα και η κυβέρνηση. Ήταν αδύνατο να συνυπάρξουν».

Ο μόνος που μπορεί να διαπραγματευτεί είναι ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Μιχαηλίδης παραδέχθηκε πως ουδέποτε πίστευε πως θα ψήφιζε ένα μνημόνιο μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ . Από την άλλη όμως ήταν η μόνη που διαπραγματεύτηκε κι άνοιξε διεθνώς τη συζήτηση για το χρέος κι αυτό θεωρεί πως ο κόσμος το αντιλαμβάνεται και γι αυτό θα ανανεώσει την ψήφο εμπιστοσύνης στο κόμματου «Ο κόσμος είναι μουδιασμένος, τον αντιλαμβάνομαι απόλυτα, αντιλαμβάνομαι και τον θυμό του. Την ίδια στιγμή όμως όλοι εκφράζουν ότι αυτή η κυβέρνηση το πάλεψε με νύχια και με δόντια, το πάλεψε μέχρι τα όρια της, προσπάθησε ακόμη και αυτό το Οχι να το χρησιμοποιήσει προς μια θετική κατεύθυνση, ως διαπραγματευτικό χαρτί, συναντώντας μια απαράδεκτη στάση από την πλευρά της Γερμανικής ΕΕ. Επίσης αντιλαμβάνονται οι πάντες ότι αυτός ο οποίος αυτή τη στιγμή μπορεί να το παλέψει να το διαπραγματευτεί και να το προχωρήσει ακόμη περισσότερο επ’  ωφελεία του ελληνικού λαού, είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Άνθρωποι που έχουν αναγάγει τα μνημόνια σε ιδεολογία τους, άνθρωποι οι οποίοι λένε φέρτε μου κι άλλα μνημόνια να ψηφίσω, δεν νομίζω ότι εμπνέουν στον ελληνικό λαό αξιοπιστία. Άνθρωποι που έκαναν επιθέσεις ανοίκειες απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και είναι χρεωμένοι απέναντι στη συνείδηση του ελληνικού λαού δεν είναι δυνατό αυτή τη στιγμή αυτοί οι άνθρωποι να διεκδικούν χώρους στο πολιτικό τοπίο σε επίπεδο κυβέρνησης και διαχείρισης αυτής της κατάστασης».

Βουλευτής αλά καρτ

Με τον Κ. Τριαντάφυλλο το ζήτημα δεν είναι  προσωπικό αλλά καθαρά πολιτικό επιμένει ο κ. Μιχαηλίδης υποστηρίζοντας «Ο κ. Τριαντάφυλλος οφείλει πριν διατυπώνει ερωτήματα για το τι έκανε ο τοπικός βουλευτής  αυτούς τους 6-7 μήνες, να μας πει τι έκανε εκείνος τα 2,5 χρόνια της θητείας του. Τα μεγάλα θέμα, όλο αυτό το τοπίο των ερημωμένων εργοταξίων που είναι όλη η Χίος, ποιος ευθύνεται για αυτό; Να μας πει ότι μπορεί είναι αλά καρτ υποψήφιος βουλευτής όταν επιλέγει ότι η συμφωνία τον ευνοεί ή δεν τον ευνοεί

Αυτά είναι ζητήματα τα οποία πρέπει να απαντήσει σε αμιγώς πολιτικό επίπεδο από κει και πέρα όλα είναι θεμιτά ακόμη και η πολιτική φιλοδοξία ακόμη και η επένδυση ενδεχομένως στο μέλλον αλλά αυτά οφείλει να τα εξηγήσει καθαρά και ξάστερα στον χιώτικο λαό και δεν μπορεί να εμφανίζεται ως η άμωμος περιστερά η οποία ήρθε αίφνης για να σώσει τον τόπο. Όλοι έχουμε μια διαδρομή, μια πορεία και με βάση αυτή τη διαδρομή και πορεία πρέπει να κρινόμαστε».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ