9.7.2014 20:15

Μια συναυλία – δυο θέατρα και ομιλίες

Συναυλίες, σεμινάρια, εκδηλώσεις και πλήθος άλλων δράσεων έχουν προγραμματιστεί για την καλοκαιρινή περίοδο από την Βιβλιοθήκη Χίου «Αδαμ. Κοραής».

 Μεταξύ των εκδηλώσεων ξεχωρίζει η συναυλία – αφιέρωμα στον Β. Τσιτσάνη, τον μεγάλοσυνθέτη, στιχουργό, δεξιοτέχνη του μπουζουκιού και τραγουδιστή, με τη συμμετοχή του γιού του, ΚώσταΤσιτσάνη, διανθισμένο με πλούσιο αρχειακό υλικό. Στην συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Αυγούστου θα τραγουδήσουν: Γιώργος Μαργαρίτης, Πίτσα Παπαδοπούλου, Στέλιος ∆ιονυσίου και η Φωτεινή ∆άρρα. Την ορχήστρα διευθύνουν οι μαέστροι: Κώστας Νικολόπουλος και ΓιώργοςΠαγιάτης. Μπουζούκι: Μανώλης Καραντίνης.

Η τιμή του εισιτηρίου έχει οριστεί στα 10 ευρώ.

- Παράλληλα στις 16 Αυγούστου, στο Ανοικτό Θέατρο «Καστρομηνά» θα παρουσιαστεί το έργο του Διονύσιου Σολωμού «Η γυναίκα της Ζάκυθος» σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη. Πρωταγωνιστούν η ΌλιαΛαζαρίδου, η Δανάη Ρούσσου και η Κατ. Χαρμάνη.

- Στις 27 Σεπτεμβρίου στην Βιβλιοθήκη Κοραής, θα παρουσιαστεί το θεατρικό μονόπρακτο «Σοπενχάουερ», που αποτελεί ένα μονόλογο του Θεοδ. Πελεγρίνη, καθηγητή Φιλοσοφίας και Πρύτανη του Παν/μιου Αθηνών με εμρηνεία του ίδιου. 

- Τέλος από το πρόγραμμα ξεχωρίζει και η διάλεξη στις 20 Σεπτεμβρίου του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιτζή στην Βιβλιοθήκη Κοραής με θέμα: «Πολυνομία- Κακονομία- Ανομία».

Πολλές εκδηλώσεις για παιδιά

Πέραν των παραπάνω εκδηλώσεων, το Εφορευτικό Συμβούλιο της Βιβλιοθήκης Κοραή έχει προγραμματίσει μια σειρά από σημαντικές πρωτοβουλίες για τα παιδιά, με θεατρικά, παρουσιάσεις, παραμύθια, εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούνται σε όλο το διάστημα του καλοκαιριού, ενώ οι ημερομηνίες και οι ώρες θα πληροφορείστε μέσα από τις σελίδες του «π» και το politischios.gr. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ