13.9.2012 9:28

Μια πρώτη αποτίμηση

Όπου να ‘ναι θα βρεθούμε στα μισά του χρονικού διαστήματος. Ένας μήνας από τότε που εκδηλώθηκε η καταστροφική πυρκαγιά, ένας μήνας κι από τότε που τα σύννεφα κάθε μέρα θα προειδοποιούν για τις επερχόμενες μπόρες, αυτές που δυνητικά θα δημιουργήσουν πλημμυρικές απειλές.
Ας επιχειρηθεί μια πρώτη αποτίμηση. Ιδέες ακούστηκαν πολλές, ίσως πιο πολλές από κάθε άλλη φορά και μάλιστα τόσο τεκμηριωμένες. Οι πολιτικοί φορείς παρήλασαν, μηδενός εξαιρουμένου, έδειξαν το βαθμό συμπαράστασης τους στα λόγια κι αποχώρησαν. Το Περιφερειακό Συμβούλιο σε δυο – τρεις βδομάδες θα δεήσει να συνεδριάσει στη Χίο για αυτό το σκοπό κι ο Δήμος είναι, προς το παρόν, ο μόνος που, αποσπασματικά ίσως, αλλά πάντως ψήφισε, ορίζοντας και τις αντίστοιχες πιστώσεις, κάποια αντιπλημμυρικά έργα. Έχει δίκιο εδώ ο Πολύδωρος. Οι πάντες ζητούν άμεσα μέτρα προστασίας από τις πλημμύρες κι οι πάντες επίσης θεωρούν ότι τα χρήματα για αυτά θα έρθουν απ’ τον ουρανό, σαν τη βροχή.
Η κοινωνία βλέπει τους πολιτικούς και τους πάσης φύσεως θεσμικούς εκπροσώπους της να συμφωνούν ο ένας μετά τον άλλο στην ανάγκη σύστασης ενός συντονιστικού οργάνου για να φέρει εις πέρας όποιες πρωτοβουλίες αναληφθούν αλλά κανένας να μην κάνει το πρώτο βήμα συγκρότησης του. Λόγια, παχιά λόγια. Το μόνο που γίνεται είναι … το επικοινωνιακό κομμάτι του καθενός, με τον υπουργό, που έχει και το κύριο βάρος της ευθύνης, σωστά να υποδεικνύει σχεδιασμό με ορίζοντα μακρύ, όμως έχει το χρέος να απαντήσει και στο άμεσο δια ταύτα, το όποιο έχει ως τώρα παραβλέψει.
Τι εμποδίζει όλες τις καλές ιδέες να ομογενοποιηθούν; Όσους στα λόγια εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους να το κάνουν πράξη με τη συγκρότηση του φορέα; Πότε περιμένουν να κινηθούν, όταν ήδη πατήσαμε τα μισά του Σεπτέμβρη; Αν άμεσα δεν δοθεί απάντηση, η οργή του κόσμου, που σήμερα σιγοβράζει, θα παρασύρει όσους σήμερα απλά αξιοποιούν για τη φιλοτέχνηση του προφίλ τους τα καμένα. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ