10.11.2014 18:14

Μια μικρή κυβέρνηση

Τι πάει να πει αυτό στην απλή καθομιλουμένη; Η περιφερειακή αρχή οφείλει να λειτουργεί στο πλαίσιο ενός μικρού κυβερνητικού σχήματος. Πρωθυπουργός του η περιφερειάρχης και υπουργοί οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες, με μεταβιβασμένες συγκεκριμένες στον καθένα αρμοδιότητες. Σημαντικό ρόλο καλούνται να παίξουν και οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι, σε όποιο τομέα κρίθηκε αναγκαία η παρουσία τους.

Πρακτικά τούτο σημαίνει ότι στο εξής θα βλέπουμε πολύ συχνά από τα μέρη μας τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες για συσκέψεις εργασίας με τους τοπικούς παράγοντες. Ήδη η αρχή γίνεται με τη Φωτεινή Θαλασσινού, αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Σαμιώτισσα στην καταγωγή, η οποία θα παραστεί αυτοπροσώπως στη σύσκεψη με τα πολιτιστικά σωματεία του νησιού μας.

Είναι εύκολο ένα τεχνικό θέμα για δημόσιο έργο της Χίου να λυθεί, για παράδειγμα, από τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη, ενώ έχει έδρα τη Μυτιλήνη; Σίγουρα όχι, για αυτό και το ρίσκο που αναλαμβάνει η Χρ. Καλογήρου είναι τεράστιο. Απροσπέλαστο εμπόδιο ίσως η νησιωτικότητα. Επιχειρεί να τη … δαμάσει με την πίστη της ότι η οριζόντια διοίκηση είναι δυνατόν να εφαρμοστεί και στο νησιωτικό χώρο, αν έχει συνεργάτες που έχουν αντιληφθεί τη φιλοσοφία της. Το αποτέλεσμα θα κρίνει το εγχείρημα. Πάντως η Χριστιάννα έδειξε αποφασισμένη να παλέψει το προσωπικό της στοίχημα, βέβαιη ότι, αν κάνει τους Σαμιώτες να μπορούν να αντιληφθούν τις ανάγκες της Μυτιλήνης ή τους Χιώτες τις ανάγκες της Λήμνου, θα έχει αφήσει το αποτύπωμα της έντονο στο Βόρειο Αιγαίο.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ