Ειδήσεις

5/2/16 12:23

τελ. ενημ.: 5/2/16 12:23

«Μία μεγάλη παρακαταθήκη στον αγώνα ενάντια στη γενική φτώχεια»

Για μεγάλη παρακαταθήκη κάνει λόγο σε ανακοίνωση της, η Τοπική Επιτροπή Χίου της Λαϊκής Ενότητας, με αφορμή τη μαζική συμμετοχή των πολιτών στην πανεργατική απεργία της Πέμπτης.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Στη Χίο, όπως σε όλη τη χώρα βρεθήκαμε όλοι κι όλες στο δρόμο. Μια μαζική απάντηση σε μια γενικευμένη επίθεση στο ασφαλιστικό όλων: μαστιχοπαραγωγών και ναυτικών, μισθωτών του ιδιωτικού-δημόσιου τομέα και μικρών επαγγελματιών, επιστημόνων και χειρωνακτών. Το μήνυμα είναι σαφέστατο: Η μετατροπή των συντάξεων σε φιλοδωρήματα που επιχειρείται από την μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν θα περάσει.

Ο αγώνας ενάντια στη μετατροπή της χώρας σε μια κοινωνία μαζικής φτώχειας, με συντάξεις-ελεημοσύνες, θα είναι ανυποχώρητος. Η Λαϊκή Ενότητα δεν αρκείται στην επιβεβαίωση, σε πολύ λίγο χρόνο, της προ μηνών εκτίμησης μας  ότι η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα προωθούσε ένα μνημόνιο που θα ολοκληρώνει το έργο των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.  Τα μέλη και οι φίλοι της κάναμε ότι μπορούσαμε για να ενημερωθεί η κοινωνία της Χίου για το ασφαλιστικό.

Συμβάλαμε με κάθε τρόπο στο να υπάρξει ένα κίνημα μαζικό από ενημερωμένους συμπολίτες.  Η Λαϊκή Ενότητα θα συνεχίσει  και θα κάνει ότι είναι δυνατόν και πανελλαδικά για να διαμορφωθεί η πολιτική διέξοδος που θα βάλει τέλος στο παρατεταμένο μνημόνιο. Με την ασυμβίβαστη αριστερά πρωταγωνιστή τον αγώνων για να προστατευθεί η κοινωνία από τη βαρβαρότητα των μνημονίων, να ανοίξει το δρόμο στην συλλογική ευημερία με ισότητα και δικαιοσύνη».

Δείτε επίσης