12.3.2014 10:40

«Μια Ελιά σε κάθε πόλη» προωθεί η Δημοκρατική Παράταξη

Τη δημιουργία ενός πανελλαδικού δικτύου, με σύνθημα «Μια Ελιά σε κάθε πόλη», που θα οργανώσει τον προεκλογικό αγώνα του νέου φορέα, ενεργοποιώντας τις τοπικές κοινωνίες, προωθεί η Δημοκρατική  Παράταξη.

Επίσης, σύμφωνα με Τα Νέα, οι εταίροι της Ελιάς σκέφτονται να αποκτήσουν σύντομα πολιτικά γραφεία ούτως ώστε ο φορέας να έχει αυτονομία κινήσεων και να εκδίδει τις δικές του ανακοινώσεις.

Μέχρι και τώρα οι αντιπροσωπείες των πολιτικών κομμάτων και κινήσεων που στηρίζουν το εγχείρημα συναντώνται στα γραφεία είτε του ΠΑΣΟΚ είτε της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα του Ανδρέα Λοβέρδου, κάτι που προκαλεί αμηχανία αλλά και λειτουργικά ζητήματα.

Η Ελιά δεν θα αποκτήσει πολιτικό εκπρόσωπο αλλά μία ομάδα συντονισμού από εκπροσώπους όλων των συνιστωσών της, οι οποίοι θα διαχειρίζονται την καθημερινότητα και τις τρέχουσες εξελίξεις.

Η προσπάθεια της Ελιάς να οργανωθεί προχωρά παρά τις αντιδράσεις τις τριβές στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Την Τρίτη, ο βουλευτής Δημήτρης Κρεμαστινός είπε, στον Real FM, ότι η Ελιά μολονότι είναι σωστή στην πράξη δεν αποδίδει διότι έχει έλλειμμα σοβαρότητας.

«Και όταν ο αγνός ψηφοφόρος βλέπει το ΠΑΣΟΚ, μία συνιστώσα της Ελιάς και δίπλα βλέπει συνιστώσες-στελέχη του ΠΑΣΟΚ που υπηρέτησαν ως υπουργοί είτε εξελέγησαν βουλευτές ή είχαν θέσεις κυβερνητικές, γραμματέων κ.λπ. να αποτελούν συνιστώσες μαζί με το ΠΑΣΟΚ, καταλαβαίνετε ότι η όλη ιστορία, αυτό το εγχείρημα, στερείται σοβαρότητας» υποστήριξε.

Επίσης, άφησε αιχμές για τον Ευάγγελο Βενιζέλο λέγοντας ότι δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με το κόμμα. «Πιστεύω ότι ο χρόνος ο οποίος διατίθεται για την ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ δεν είναι επαρκής. Από εκεί και πέρα, αν τίθεται θέμα αρχηγού; Ο αρχηγός έχει μια θητεία. Ή, αν θέλει και κάποιος να θέσει θέμα αρχηγού, δεν είναι σωστό να σηκώνονται και να φεύγουν στελέχη που ήταν μάλιστα και στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και να πηγαίνουν σε άλλα κόμματα».
Την ίδια ώρα, στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη πιστεύουν ότι το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς υπονομεύεται εκ των έσω, δείχνοντας προς την κατεύθυνση του Γ. Παπανδρέου.

Στελέχη με αναφορές στο παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι μέχρι τις ευρωεκλογές δεν θα εκδηλωθεί καμία κίνηση από τον κ. Παπανδρέου, το θέμα ωστόσο φαίνεται ότι ταλανίζει την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Είναι ενδεικτικό πως ο ίδιος ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Τάκης Ρήγας δήλωσε την Τρίτη ότι είναι πάντα ανοιχτό το ενδεχόμενο να τεθεί θέμα ηγεσίας την επομένη των εκλογών.

Μιλώντας στον 9,84, ο κ. Ρήγας είπε ότι για να τεθεί κάτι τέτοιο στο τραπέζι θα πρέπει να υπάρχει μία σοβαρή εναλλακτική πρόταση. «Ακούγονται κατά καιρούς διάφορα, ότι θα τεθεί θέμα ηγεσίας, τίποτα δεν αποκλείεται. Όμως, σε ένα σοβαρό κόμμα με ιστορία και παράδοση όλα αυτά θα πρέπει να έχουν ως πεδίο διαλόγου σοβαρές προτάσεις» είπε χαρακτηριστικά.
Newsroom ΔΟΛ

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ