16.7.2012 14:56

"Ας μη μιλάνε όσοι έχουν μπάρμπα στον Βροντάδο"

 
Δεν εκφράζει την αυτοδιοικητική λειτουργία μου η σύγκρουση με τη διοίκηση του συνδικαλιστικού οργάνου των συνεργατών μου, φοβάμαι όμως ότι όσο η σιωπή εκλαμβάνεται ως αδυναμία, τόσο ο συνδικαλιστικός κατήφορος του κ. Γαϊτάνου και των συνοδοιπόρων του θα συνεχίζεται.
Αποκορύφωμα της πολεμικής τους στη δημοτική αρχή αποτελεί η τελευταία ανακοίνωση, μνημείο εξήγησης της έντονης αμφισβήτησης που διέπει το συνδικαλιστικό κίνημα, σε μια χρονική περίοδο που ο τόπος έχει ανάγκη την υγιή του έκφραση. Από τις εσωτερικές μετακινήσεις δημοτικών υπαλλήλων με απόφαση δημάρχου, στα πλαίσια των αλλαγών για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, η διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Χίου συγκινήθηκε μόνο για τη μετακίνηση του προέδρου της! Την καλώ να απαντήσει αν κατά την άποψη της η μετακίνηση προσωπικού σε θέσεις υψηλής ευθύνης στο δημοτικό οργανόγραμμα θεωρείται «πολιτική δίωξη». Την καλώ να απαντήσει αν οι θέσεις τμηματαρχών διακρίνονται σε «σκληρές» και «μαλακές» εντάσεως εργασίας κι αν εξ’ ορισμού οι συνδικαλιστές καπαρώνουν όσες θεωρούν ότι συνεπάγονται λιγότερο εργασιακό μόχθο.
Ο κ. Γαϊτάνος όχι απλώς δεν υποβαθμίστηκε ιεραρχικά, άλλωστε προήχθη σε προϊστάμενο του ΚΕΠ από το σημερινό δήμαρχο, αλλά σε μια εποχή κρίσιμη για την οικονομία, του παρέχεται η δυνατότητα να αποδείξει την υπηρεσιακή του ευσυνειδησία και ικανότητα σε ένα καθοριστικό για τους δημότες πόστο, αυτό του προϊσταμένου της  Διεύθυνσης Οικονομικής Ανάπτυξης, με λίγα λόγια αναβαθμίζεται. Από πού συνάγουν ο ίδιος και η διοίκηση του Σωματείου την πολιτική δίωξη; Τι έχουν να πουν στον συνάδελφο τους – προκάτοχο της συγκεκριμένης θέσης, μήπως ότι τελούσε τόσο καιρό σε δυσμένεια;
Κάνουν επίσης το λάθος να συσχετίζουν τη συγκεκριμένη μετακίνηση με την απόφαση εκχώρησης σε ιδιώτη της ανακύκλωσης. Καθαρά πράγματα. Η δημοτική αρχή σέβεται το δικαίωμα των υπαλλήλων, όπως και κάθε δημότη, στη διαφωνία και τη δυνατότητα ελέγχου των αποφάσεων της. Δεν προτίθεται όμως να εκχωρήσει ίχνος των αποφασιστικών της αρμοδιοτήτων, ούτε φυσικά να υποκύψει σε συνδικαλιστικές πιέσεις, ιδίως όταν βγάζουν μάτι ότι υποκινούνται από κομματικές θέσεις ή εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων. Ο κ. Γαϊτάνος και οι συν αυτώ ας το έχουν μόνιμα κατά νου,  ώστε να είναι απόλυτα διακριτοί οι ρόλοι.
Τέλος, οι υπαινιγμοί για αναξιοκρατική μεταχείριση εκ μέρους μου ή η καθ’υπόδειξη μετακίνηση  του προσωπικού ας είναι πιο μετρημένοι ανάλογα από το στόμα που βγαίνουν. Θα παρίστανα κι εγώ τον κήρυκα της αξιοκρατίας, αν προηγουμένως είχα … μπάρμπα στο Βροντάδο. Κλειστή η κοινωνία μας κι ας πάψουμε άλλο να την προκαλούμε.
Καλώ δημόσια τη διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων να ανακαλέσει την τελευταία της ανακοίνωση, να διευκρινίσει αν τα μέλη της προορίζονται μόνο για συγκεκριμένες υπηρεσιακές θέσεις και κυρίως να επιδείξει βούληση ειλικρινούς συνεργασίας με τη δημοτική αρχή, αφήνοντας τις κομματικές αγκυλώσεις των μελών της για άλλα γήπεδα. Προσωπικά είμαι έτοιμος να διαγράψω το τελευταίο της ατόπημα, αρκεί να αισθανθώ ότι παύουν να λειτουργούν ως προασπιστές των κομματικών τους θέσεων και των ατομικών τους συμφερόντων, όταν εκφράζονται υπό την ιδιότητα των εκπροσώπων των εργαζομένων. 
                                                                         Ο Δήμαρχος Χίου
                                                    
                                                                  Λαμπρινούδης Πολύδωρος

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ