21.12.2012 15:20

«Μη μας κόβετε χρήματα»

ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ Η ΠΕΔ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ ΖΗΤΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ

Με επιστολή προς το Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας, την Εθνική Αρχή συντονισμού του ΕΣΠΑ, το Υπουργείο Ναυτιλίας, στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, η ΠΕΔ Β. Αιγαίου διαμαρτύρεται για την υπαγωγή της Περιφέρειας μας μαζί με εκείνες της μεταβατικής στήριξης.
Αυτό σημαίνει πως  οι διαθέσιμοι πόροι για έργα υποδομής από το επόμενο Περιφερειακό Πρόγραμμα 2014-2020 θα είναι περιορισμένοι έως ανύπαρκτοι.
Η Π.Ε.Δ με δεδομένη την κρίση και τα αποτελέσματα της και το γεγονός πως σε καμιά περίπτωση δεν ανήκει η Περιφέρεια μας στις αναπτυγμένες, ζητά με ομόφωνη απόφαση του από κάθε αρμόδιο να προχωρήσει στην αποκατάσταση της αδικίας αυτής που όπως σημειώνεται «θα βυθίσει ακόμη περισσότερο το Βόρειο Αιγαίο στο μαρασμό και την υπανάπτυξη».
 

Επιστροφή του Φ.Π.Α.
Με άλλη επιστολή η ΠΕΔ, αυτή τη φορά στους Υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών και στην ΚΕΔΕ, ζητά την άμεση επιστροφή στην Αυτοδιοίκηση του φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης  προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες που προκύπτουν από τη λειτουργία των σχολείων, των παιδικών σταθμών, των σταδίων και άλλων χώρων όπου λειτουργούν οι κοινωνικές δομές.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ