20.4.2013 23:06

Metron Analysis: Βραχεία κεφαλή ΝΔ, «πρωτιά» για αδιευκρίνιστη ψήφο

Κατά 0,6% [προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το μηνιαίο βαρόμετρο της Metron Analysis που δημοσιεύει η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία». Ωστόσο παραπάνω από ένας στους πέντε ψηφοφόρους (ποσοστό 21,1%) δηλώνει είτε αναποφάσιστος είτε ότι θα απέχει από τις εκλογές

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει το 18,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18,1%, η ΧΑ 7,4%, οι ΑΝΕΛ 6,6%, το ΠΑΣΟΚ 5,5%, η ΔΗΜΑΡ 3,9%, το ΚΚΕ 3,8%.

Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ συγκεντρώνει το 48%, έναντι 39% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται -από το 30% των ψηφοφόρων- ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός έναντι 14% του Αλ.Τσίπρα.

Το 38% πάντως των ερωτηθέντων εκτιμά πως κανένας από τους πολιτικούς αρχηγούς δεν είναι κατάλληλος για αυτή τη θέση, ενώ το 68% θεωρεί πως τα πράγματα είναι χειρότερα στη χώρα από ότι ήταν πριν από ένα χρόνο.

Τέλος το 74% πιστεύει πως η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ