29.6.2012 19:15

Μετωπική Λαμπρινούδη- Στεφάνου

ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗ ΡΙΞΗ

 
Την αναψιλάφηση και τον επαναπροσδιορισμό όλων των συμβάσεων ενοικίασης των χώρων στάθμευσης αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Χίου, με αφορμή τη δημοσιοποίηση του κόστους των εργασιών αποκατάστασης, διαμόρφωσης και δωρεάν χρήσης  για ένα χρόνο του οικοπέδου Μπουμπάρη στην περιοχή της Λίμνης, το οποίο κρίθηκε πολύ μεγάλο και ασύμφορο για το δήμο.
Το θέμα συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο με αφορμή την πρόταση επέκτασης του ενοικιοστασίου με κανονική μίσθωση, αφού ο ιδιοκτήτης θέλει να κατοχυρώσει την περιουσία του από τις τυχόν επιπτώσεις μελλοντικής πιθανής χρησικτησίας.
Το κόστος των 18.000 ευρώ κρίθηκε υπερβολικό, η μειοψηφία και ο δήμαρχος αμφισβήτησαν την περσινή διαδικασία σύναψης της σύμβασης, με αποτέλεσμα να συγκρουσθούν μετωπικά με τον αντιδήμαρχο Π. Στεφάνου, που υποστήριξε το νομότυπο των ενεργειών του, παρέπεμψε στην οικονομική υπηρεσία, που όπως υποστηρίζει έχει εκδώσει όλες τις  εγκρίσεις και επιφυλάχθηκε να τις κοινοποιήσει σε όλους τους ενδιαφερόμενους.
Ο Π. Λαμπρινούδης αμφισβήτησε ευθέως την ύπαρξη μελέτης και την έγκριση της πίστωσης, απαίτησε σε υψηλούς τόνους από τον Π. Στεφάνου να ανακαλέσει, να καταθέσει τα απαραίτητα στοιχεία και ζήτησε από το σώμα τον έλεγχο όλων των συμβάσεων, «για να αποφευχθούν στο μέλλον τέτοια μπερδέματα», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
Οι Ι. Χαλλιορής και Μ. Σκούφαλος πρότειναν στις νέες συμβάσεις να προστεθεί όρος με τον οποίο θα είναι υποχρεωμένοι οι ιδιοκτήτες να παραδίδουν τους χώρους διαμορφωμένους, για να προστατεύεται ο δήμος από την οποιαδήποτε εκμετάλλευση.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ