17.8.2012 15:26

Μετωπική Λαμπρινούδη - Μουσουρούλη για τα λιμενικά ταμεία

Σε καυστικό τόνο ήταν η απάντηση του δημάρχου Χίου Π. Λαμπρινούδη σε ότι αφορά τις χθεσινές δηλώσεις του Κ. Μουσουρούλη για τον περιορισμό που πρέπει να υπάρξει στη δημιουργία των διαδημοτικών λιμενικών ταμείων.
Σε σημερινή του επιστολή στον «π» ο Π. Λαμπρινούδης αναφέρει:
 
 «Σε συνέχεια δημοσιεύματος στην εφημερίδα σας, αναφορικά με δηλώσεις του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Κωστή Μουσουρούλη, για την ιδιωτικοποίηση του Λιμένα Χίου, σας γνωρίζουμε ότι ισχύει το δελτίο τύπου, που εστάλη στις 14-8-2012 και το οποίο δεν δημοσιεύσατε ποτέ.
 Αν το Υπουργείο Οικονομικών έχει άλλη θέση, ή εκ παραδρομής αναφέρθηκε το λιμάνι της Χίου και δεν ισχύει, μπορεί να σταλεί ορθή επανάληψη εκ μέρους του Υπουργείου, όπου θα επαναδιατυπώνει το θέμα.
 Όσον δε αφορά τη δήλωση του κ. Μουσουρούλη, ότι θα πρέπει να σταματήσει η δημιουργία δημοτικών Λιμενικών Ταμείων, επισημαίνουμε ότι εδώ και πολλά χρόνια πάγιο αίτημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι η μετατροπή των λιμενικών ταμείων σε δημοτικά, προκειμένου να γίνεται σωστή διαχείριση και αξιοποίηση των λιμενικών εγκαταστάσεων, άλλωστε γι’ αυτό το λόγο ψηφίσθηκαν και οι σχετικοί νόμοι στο σχέδιο Καλλικράτη.
 Εξάλλου πρόσφατο είναι το έγγραφο του σημερινού πρωθυπουργού κ. Σαμαρά, με την τότε ιδιότητά του, ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προς το αρμόδιο Υπουργείο για τη μετατροπή του Λιμενικού Ταμείου της ιδιαίτερης πατρίδας του (Πύλου) σε δημοτικό».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ