27.6.2016 10:44

Μετεγκατάσταση προσφύγων, ζητά ο Ν. Μηταράκης

Μετεγκατάσταση των προσφύγων σε καταλληλότερες δομές εκτός Χίου, και λήψη μέτρων για τη διαφύλαξη της ασφάλειας  των κατοίκων του νησιού, ζητά ο βουλευτής Χίου Ν. Μηταράκης με δήλωση του, μετά τα σοβαρά επεισόδια μεταξύ μεταναστών στο λιμάνι της Χίου.

«Η Χίος από την πρώτη στιγμή αποτέλεσε φιλόξενο τόπο για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Με χρήματα του Δήμου αγοράστηκε και ο σημερινός χώρος προσωρινής εγκατάστασης.

Όπως εδώ και μήνες έχουμε τονίσει, η Χίος δεν έχει τις υποδομές και την δυνατότητα μακροχρόνια φιλοξενίας τόσου μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών. Η απουσία της Πολιτείας δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Η τεράστια καθυστέρηση στην εξέταση αιτημάτων ασύλου και στο διαχωρισμό προσφύγων και μεταναστών, οδηγεί στην ανάγκη άμεσης λήψης αποφάσεων. Η Κυβέρνηση οφείλει να εξετάσει το ταχύτερο δυνατό την μετεγκατάσταση των προσφύγων σε πιο κατάλληλες δομές, εκτός Χίου. Πρέπει παράλληλα να λάβει κάθε αναγκαίο μέτρο για την  ασφάλεια των πολιτών της Χίου και τη διαφύλαξη των περιουσιών τους», αναφέρει ο βουλευτής.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ