16.2.2017 15:53

Μετά χαράς να γίνουν συγκρίσεις για το αεροδρόμιο

Ο Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νότης Μηταράκης, απαντώντας στη δήλωση του Βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη σχετικά με το αεροδρόμιο της Χίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επειδή ο κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης επιθυμεί να κάνουμε συγκρίσεις για την πρόοδο των έργων στο Αεροδρόμιο της Χίου, μετά χαράς να γίνουν.

Από τον Απρίλιο του 2014, ως Υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας ανέλαβα προσωπικά πρωτοβουλία για την επιτάχυνση του έργου με τη σύσταση επιτροπής, στην οποία μετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας, οΓενικός Γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος και ο Διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Ως αποτέλεσμα, μέχρι το τέλος του 2014, ολοκληρώθηκαν οι απαλλοτριώσεις, ενώ έγινε παραλαβή – και τυπικά και ουσιαστικά – όλης της έκτασης που χρειάζεται για την επέκταση του διαδρόμου, καθώς τελείωσε η διαδικασία τωνδιοικητικών αποβολών. Παράλληλα, ολοκληρώθηκε και η διαδικασία για την προετοιμασία του έργου τηςκατεδάφισηςισοπέδωσης και περίφραξης του χώρου, με χρονοδιάγραμμα προκήρυξης του εν λόγω έργου το πρώτο τρίμηνο του 2015, ενώ δρομολογήθηκαν και τα επόμενα βήματα για την υλοποίηση διαφόρων μελετών που απαιτούνταν.

Τονίζω ότι ως προς το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014 – 2020 του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, όντωςπεριλαμβάνει κονδύλια για το Αεροδρόμιο Χίου, αυτό όμως έχει εκπονηθεί από την Κυβέρνηση Σαμαρά και έχει παραληφθεί και εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 15 Δεκεμβρίου 2014, όπως αποδεικνύεται στη σελ. 1 τουσχετικού εντύπου!

Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ στα 2 χρόνια διακυβέρνησης, το μόνο που κάνει είναι να υπονομεύει την επέκταση του αεροδρομίου.Άργησε σχεδόν 10 μήνες να προκηρύξει το έργο της περίφραξης και της διαμόρφωσης της απαλλοτριωθείσας έκτασης, ενώ ακούγεται ανεδαφικό ότι θα ολοκληρωθεί σε λίγες εβδομάδες, αφού ακόμη δεν έχει βρεθεί λύση για το θέμα του δρόμου. Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ μοιράζει υποσχέσεις για «νέα συλλογή στοιχείων» και «εξαντλητικό διάλογο του κόμματος με την τοπική κοινωνία». Ενώ ο ίδιος ο Υπουργός Υποδομών δήλωσε στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησής μου στη Βουλή (σ.σ. 13/02/2017) ότι «…Όμως, δεν πρόκειται, κύριε Μηταράκη, να το αρχίσουμε αυτό το έργο -και θέλω να είμαι πολύ ειλικρινής…».

Κλείνοντας, θέλω να τονίσω ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης επιθυμούν να κάνουμε συγκρίσεις και στα υπόλοιπα φλέγοντα θέματα της Χίου, μπορούμε να τις κάνουμε για το μεταναστευτικό, το νησιωτικό ΦΠΑ, τορουκετόπολεμο και όχι μόνο.

Πλέον, όμως, είναι η ώρα των πράξεων και όχι των λόγων. Και κανείς δεν έχει το δικαίωμα στο όνομα κάποιωνιδεολογικών αγκυλώσεων να υπονομεύσει έργα κομβικής σημασίας για το νησί μας και από κοινωνικής και από οικονομικής και από εθνικής ακόμη πλευράς. Ας δουλέψουμε επιτέλους συντονισμένα και με όραμα, το οφείλουμε στο νησί μας.»

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ