2.3.2015 19:31

Μετά φόβου Θεού οι εισηγήσεις των υπηρεσιών

ΚΑΘΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ... ΑΚΑΤΑΛΑΒΙΣΤΙΚΑ

Διαγωνισμοί που εγκρίνονται και στη συνέχεια έρχονται για ακύρωση. Υπηρεσιακές εισηγήσεις που αντί να διευκολύνουν τη λήψη απόφασης μπλέκουν περισσότερο τα πράγματα. Καθυστέρηση στην λήψη απόφασης για ασήμαντη αφορμή. Όλα τα παραπάνω είναι απαραίτητο να αλλάξουν για την εύρυθμη λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής που χάνει το δάσος και βλέπει αδικαιολόγητα το δέντρο, ενώ ο αντιδήμαρχος Στρατής Γδύσης οφείλει να προσαρμοστεί στο ρόλο και την ευθύνη που κουβαλά αν πραγματικά μπορούμε να ελπίζουμε ότι κάτι θα αλλάξει στο ρυθμό παραγωγής δημοτικού έργου.

Παρολίγον... σκοτάδι

Για μια προμήθεια απαραίτητων λαμπτήρων δημοτικού φωτισμού η Οικονομική Επιτροπή συζήτησε κοντά μια ώρα προκειμένου να καταφέρει να καταλάβει τι ακριβώς εισηγούνταν η αρμόδια υπηρεσία και ο υπηρεσιακός παράγοντας, που ζήτησε να ακυρωθεί ο πρόσφατος διαγωνισμός προμήθειας λαμπτήρων και να επαναπροκηρυχθεί το έργο, με κίνδυνο η πόλη να μείνει ένα διάστημα χωρίς φωτισμός σε κάποια σημεία!

Αιτία όπως αναφέρθηκε ήταν μια πρόσφατη εγκύκλιος που ενημέρωνε ότι από το τέλος Μαρτίου οι Δήμοι δεν θα πρέπει να κάνουν χρήση λαμπτήρων υδρογόνου, που έχουν ήδη προχωρήσει με τον τελευταίο διαγωνισμό. Οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα ο Στ. Καμπούρης ζήτησαν επίμονα να εξηγηθούν οι λόγοι που ο διαγωνισμός για την προμήθεια λαμπτήρων ζητείται από την υπηρεσία να ακυρωθεί, ωστόσο παρά τις επισημάνσεις που δόθηκαν, η Οικονομική Επιτροπή δικαιολογημένα δεν δέχθηκε τη διακοπή του τρέχοντος διαγωνισμού που θα συνεχισθεί κανονικά.

Μαυροκορδάτικο Χίλτον    

Στη δεύτερη περίπτωση που η Οικονομική Επιτροπή απέρριψε την εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου ήταν στο θέμα του Μαυροκορδάτικου, το οποίο σύντομα θα αναζητήσει μέσω διαγωνισμού νέο ιδιοκτήτη.

Το Τμήμα Περιουσίας του Δήμου εισηγήθηκε να εξεταστεί η περίπτωση να ενοικιαστούν ξεχωριστά το χωράφι του κτήματος και το κτίριο προτείνοντας μηναίο ενοίκιο για το χωράφι 1453 ευρώ περίπου και 1050 ευρώ περίπου για το κτίριο! Οι σύμβουλοι ευτυχώς δεν έπεσαν από τις καρέκλες τους δεδομένου ότι με τέτοιες τιμές, το Μαυροκορδάτικο σύντομα θα κατέληγε το σπίτι των φαντασμάτων.

Μάλιστα η υπηρεσία ζήτησε να υπάρξει πρόβλεψη και για την επ’ αμοιβή εκτίμηση των ενοικιαστασίων από συμβολαιογράφο καθώς σήμερα παρέχονται δωρεάν, την ίδια στιγμή που αντίστοιχες αντικειμενικές τιμές μπορεί κάποιος να βρει είτε στην Εφορία, είτε στην Κτηματική Υπηρεσία, σύμφωνα με όσα κατέθεσαν τα μέλη της Επιτροπής. Μετά από αρκετή συζήτηση στην οποία συμμετείχε και ο μέχρι πρότινως ιδιοκτήτης του Μαυροκορδάτικου Δημ. Κιτριλάκης, το ενοίκιο για το Κτήμα ορίστηκε σε 1350 ευρώ (χωράφι και κτίριο) μηνιαία, και με αυτή την τιμή θα ξεκινήσει η διαδικασία δημοπράτησης του για 12 χρόνια.

Σίγουρα πάντως αρκετά εύστοχη ήταν η παρατήρηση του συμβούλου Αντ. Μπουμπάρη, που καυτηρίασε τις εισηγήσεις του Τμήματος Περιουσίας. «Είναι δυνατόν στο κέντρο της πόλης ο Δήμος να νοικιάζει με 400 ευρώ και στον Κάμπο ή στα χωριά ή σε άλλα σημεία να νοικιάζει με 2.500 ευρώ;». Ο Στ. Καμπούρης από την αντιπολίτευση αντιπρότεινε ακόμη χαμηλότερο ενοίκιο προκειμένου το κτίριο να βρει αγοραστή ορίζοντάς το σε 1.200 ευρώ, ωστόσο υπερίσχυσε η πρόταση Γδύση για 1.350 ευρώ το μήνα και μένει να φανεί ποιος θα είναι ο νέος νοικάρης...

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ