6.10.2014 16:58

Μέσω Βουλής η ρύθμιση του δανείου της ΔΕΥΑΧ

ΘΕΤΙΚΗ Η ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΒΟΥΡΝΟΥ ΤΖΙΩΤΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Ανάσα στο βρόγχο που έχει βάλει στη ΔΕΥΑΧ η αποπληρωμή του δανείου για την κατασκευή του Βιολογικού, δίνεται μέσα από το ενδεχόμενο νομοθετικής ρύθμισης που στοχεύεται να κατατεθεί το επόμενο διάστημα προς ψήφιση στη Βουλή.

Συγκρατημένα αισιόδοξος αποχώρησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ  Απ. Τζιώτης από το Υπ. Εσωτερικών το μεσημέρι της Παρασκευής όπου μαζί με τον δήμαρχο Μ. Βουρνού και τη βουλευτή Χίου Μ. Σταυρινούδη, χτύπησαν τις πρώτες υπουργικές και υπηρεσιακές πόρτες για τη ρύθμιση του δανείου της ΔΕΥΑΧ.

Νομοθετική ρύθμιση

Σε συνάντηση με τον υπουργό Αργ. Ντινόπουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες συζητήθηκε το ζήτημα της ρύθμισης του δανείου της ΔΕΥΑΧ , έτσι ώστε και η αποπληρωμή να γίνει αλλά και η ΔΕΥΑΧ να μην αδικηθεί σε σχέση με τις υπόλοιπες ανά την Ελλάδα εταιρείες των οποίων ανάλογα δάνεια χαρίστηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΥΑΧ είχε συνάψει πριν από 15 χρόνια δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων το 1999 με σκοπό τη χρηματοδότηση για τη δημιουργία Βιολογικού Καθαρισμού κι αυτό το δάνειο καλείται τώρα να αποπληρώσει.

Οι προτάσεις

Στη συνάντηση εργασίας οι συμμετέχοντες κατέληξαν στην αναγκαιότητα κατάθεσης νομοθετικής ρύθμισης για το ζήτημα της δανειοδότησης της ΔΕΥΑΧ και προκειμένου να ξεκινήσει η σύνταξη της πρέπει η ΔΕΥΑΧ να καταθέσει οικονομοτεχνική πρόταση στην οποία να αναφέρει το ύψος του ποσού που μπορεί να καταβάλει μηνιαίως.

Παράλληλα όμως, συζητήθηκε η δυνατότητά χρηματοδότησης της εταιρείας από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτσι ώστε να αρθεί η αδικία σε βάρος της αφού σε άλλες ΔΕΥΑ ανά την Ελλάδα χαρίστηκε το ίδιο δάνειο ενώ εκείνη καλείται να το αποπληρώσει

Πολιτική βούληση

Η πολιτική βούληση φαίνεται να υπάρχει. Δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ θέτουν προτεραιότητα τη σύναψη της οικονομοτεχνικής μελέτης κι αναμένουν την κατάθεση της νομοθετικής ρύθμισης που εκτός απροόπτου(ενδεχόμενες εκλογές), μπορεί να κατατεθεί και σε ένα με ενάμιση μήνα. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ