9.3.2012 11:58

«Μέσα» για οφειλή 2.200 ευρώ

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ Κ.Ο.Κ.

Στη φυλακή για χρέος μόλις 2200 ευρώ από παράβαση του ΚΟΚ οδηγήθηκε συμπολίτης μας, με συνοπτικές διαδικασίες, την ώρα που οι μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου, οι μεγαλοαπατεώνες και οι κομπιναδόροι, ζουν και βασιλεύουν ελεύθεροι σε όλη την επικράτεια.
Περιπτώσεις όπως αυτή του 54χρονου συμπολίτη μας Φ. Μ είναι εκείνες που πραγματικά αγγίζουν την ευαίσθητη χορδή της αίσθησης δικαίου και του φιλότιμου που έχει καταπατηθεί το τελευταίο διάστημα.
Η περιπέτεια του, ξεκίνησε το 2008 όταν βεβαιώθηκε σε βάρος του πρόστιμο από την τροχαία επειδή δεν είχε ασφάλεια στο αυτοκίνητο του. Εκδικάστηκε η υπόθεση ερήμην του και καταδικάστηκε. Ο ίδιος μη γνωρίζοντας την εξέλιξη συνέχισε τη ζωή του αμέριμνος μέχρι και πριν από μερικές μέρες όταν χρειάστηκε να εκδώσει αστυνομική ταυτότητα.
Στο αστυνομικό τμήμα αναδείχθηκε ότι εκκρεμούσε σε βάρος του δικαστική απόφαση και ο εισαγγελέας προφανώς εξαντλώντας κάθε όριο αυστηρότητας, του ανακοίνωσε ότι ή θα πλήρωνε 2.200 ευρώ ή θα πήγαινε στη φυλακή.
Το παραπάνω ποσό ήταν αδύνατο να το πληρώσει ο συμπολίτης μας κι έτσι εδώ και μέρες βρίσκεται στο σωφρονιστικό κατάστημα Χίου.
Η υπόθεση, όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε το λαϊκό αίσθημα κι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση των χρημάτων προκειμένου να αποφυλακιστεί.
Το ελληνικό δημόσιο πάντως μπορεί να συνεχίσει ήσυχο την πορεία του αφού με τα 2.200 του συμπολίτη μας είναι σίγουρο ότι θα αποφύγει τη χρεοκοπία.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ