7.1.2013 13:54

Μείωση έως και 20% σε συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ

Τέσσερις αλλαγές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, αλλά και στο εφάπαξ, φέρνει το υπουργείο Εργασίας, θέτοντας στο «στόχαστρο» τις συντάξεις άνω των 1000 ευρώ.
Αναλυτικά οι αλλαγές έχουν ως εξής:
1.       Επιβολή εισφοράς 5%-20%, σε ποσά συντάξεων (άθροισμα κύριας και επικουρικής) άνω των 1000 ευρώ. Το ποσό που αντιστοιχεί στην παρακράτηση του Ιανουαρίου, θα κοπεί σε 4 δόσεις (από τη σύνταξη Φεβρουαρίου, έως τη σύνταξη Μάιου).
2.       Από τον Μάρτιο περικοπή 12% στις διπλές συντάξεις με άθροισμα πάνω από 1300 ευρώ. Εγκύκλιος θα καθορίζει τον αριθμό των δόσεων που θα παρακρατηθούν τα αναδρομικά των 14 μηνών.
3.       Νέος τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ. Ο νόμος θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου του 2014. Θα υπάρξει ενιαίο μοντέλο σε όλα τα ταμεία πρόνοιας.
4.       Ενοποιήσεις επικουρικών ταμείων και σύσταση «ατομικών λογαριασμών». Και στα επικουρικά ταμεία, θα υπάρξει σύνδεση εισφορών και παροχών, ενώ θα μπορούν να γίνονται παρεμβάσεις, ακόμα και ανά τρίμηνο. Στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης θα ενταχθούν υποχρεωτικά, όσοι φορείς δεν είναι βιώσιμοι. Η σχετική διορία λήγει στις 28 Φεβρουαρίου και δεν πρόκειται να δοθεί παράταση.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ