30.11.2015 16:35

Μείωση ενοικίου λόγω κρίσης ζητά η Αμερικάνικη πρεσβεία

Τη μείωση του ενοικίου που καταβάλει στον Δήμο Χίου για μεζονέτα περίπου 150 τ.μ. που ενοικιάζει στην οδό Κλεομένους στην περιοχή του Κολωνακίου, ζητά με αίτηση της η Αμερικάνικη πρεσβεία επικαλούμενη την κρίση!

Το συγκεκριμένο ακίνητο το οποίο περιήλθε στην περιουσία του δήμου από κληροδότημα, ενοικιάζεται από το 2004 στην Αμερικάνικη Πρεσβεία ως κατοικία  με ετήσιο μίσθωμα που φτάνει τις 21.000 ευρώ.

Πρόκειται για μια σχετικά καινούργια κατασκευή, στην οποία περιλαμβάνεται και αποθηκευτικός χώρος καθώς και χώρος στάθμευσης στην πυλωτή.

Με έγγραφο της, η Αμερικανική πρεσβεία, υποστηρίζοντας ότι λόγω κρίσης έχουν μειωθεί τα ενοίκια στην περιοχή, ζητά κι εκείνη με τη σειρά της μια αναπροσαρμογή του ενοικίου προς τα κάτω, προτείνοντας  ως ενδεικτικό μίσθωμα τα 18.000 ευρώ το χρόνο.

Στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής όπου συζητήθηκε το θέμα, αποφασίστηκε της απόφασης προσαρμογής του ενοικίου να προηγηθεί μια έρευνα αγοράς στα μισθωτήρια της περιοχής.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ