28.3.2014 12:26

Μείωση δημοτικών τελών στο παρά πέντε των εκλογών

Δύο μήνες πριν τις εκλογές, η δημοτική αρχή επανάφερε στο προσκήνιο το θέμα της μείωσης των ανταποδοτικών δημοτικών τελών, με επέκταση σε περισσότερες ευπαθείς ομάδες, εντάσσοντας σε αυτές και τους άνεργους. Το δημοτικό συμβούλιο, μετά από πρόταση του Π. Λαμπρινούδη, αποφάσισε ομόφωνα τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής που θα εξετάσει τα δεδομένα και θα προτείνει στο σώμα ποιες  θα ενταχθούν και το ύψος του ποσοστού της έκπτωσης.

Η αξιωματική αντιπολίτευση συνέστησε να γίνουν όλα με προσεκτικές επιλογές που δεν θα επιβαρύνουν υπέρμετρα το δημοτικό κορβανά, όπως τόνισε ο Γιάννης Μόσχοβος, ενώ η Λ.Α.Σ επισήμανε ότι η επαναφορά του θέματος από την δημοτική αρχή είναι καθαρά προεκλογική, υπενθυμίζοντας την απόρριψη της ίδιας πρότασης που είχε καταθέσει το 2003.

 Παραβλέποντας την πολιτική σκοπιμότητα για το κοινό καλό, αντιπρότεινε τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού να καταργηθούν εντελώς σε κοινωνικούς φορείς όπως τα σχολεία και σε κατηγορίες πληθυσμού όπως οι άνεργοι, οι μονογονεϊκές οικογένειες και οι πολύτεκνοι με κριτήρια το φορολογικό τους εισόδημα και την κάρτα ανεργίας. 

Αντίθετα πρότεινε αύξηση των τελών στις τράπεζες, τα μεγάλα εμπορικά κέντρα, τα μεγάλα σούπερ μάρκετ και τις μεγάλες επιχειρήσεις, στα τέλη διαφήμισης, στις μονάδες εκμετάλλευσης λατομείων αδρανών υλικών και βιομηχανικών ορυκτών, στους ηλεκτροδοτούμενους εμπορικούς και βιομηχανικούς χώρους και στα νυχτερινά κέντρα ή clubs με αποδεδειγμένα υψηλούς τζίρους. Στις μεγάλες επιχειρήσεις μάλιστα ο Μάρκος Σκούφαλος πρότεινε να αυξηθούν και τα τέλη καθαριότητας, ύδρευσης και αποχέτευσης.                                                                                                                               

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ