2.3.2015 10:40

Μειώνονται κατά 10% οι προγραμματισμένες προσλήψεις στους Ο.Τ.Α.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ

Στο στόχαστρο της Λαϊκής Συσπείρωσης μπαίνει η εγκύκλιος που απέστειλε το Υπ. Εσωτερικών προς τους Δήμους και τις Περιφέρειες και με την οποία καλεί τους ΟΤΑΝ να υποβάλλουν εκ νέου αιτήματα για προσλήψεις συμβασιούχων, οι οποίες για το 2015 θα είναι μειωμένες κατά 10% σε σχέση με το 2014, στο πλαίσιο της «περιστολής των κρατικών δαπανών».

«Υπενθυμίζουμε, επίσης, πως η συγκεκριμένη εγκύκλιος στηρίζεται στο νόμο 3833/2010, «Προστασία της Εθνικής Οικονομίας. Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης» (σ.σ. πρώτο μνημόνιο), και στο νόμο 4093/2012, «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013 - 2016», τους δύο μνημονιακούς νόμους που έφεραν και πέρασαν στη Βουλή από ΠΑΣΟΚ και συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, αντίστοιχα.

Έτσι, το υπουργείο της κυβέρνησης της «αριστεράς», επικαλούμενο αυτούς τους μνημονιακούς νόμους, ζητά περιορισμό των προσλήψεων κατά 10% του προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και με σύμβαση έργου. Εργαζόμενους, δηλαδή, που καλύπτουν βασικές κοινωνικές ανάγκες σε υπηρεσίες που αφορούν άμεσα τα λαϊκά στρώματα και όχι έκτακτες, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «έκτακτο προσωπικό».

Συνεχίζεται μ’ αυτό τον τρόπο  η ομηρία των συμβάσεων, της πολιτικής εκδούλευσης πάνω στα εργασιακά, πράγμα το οποίο είναι αντιδραστικό και δεν τηρεί μάλιστα και τις δεσμεύσεις που έδωσε ο υπουργός Ν. Βούτσης  προεκλογικά με την ΚΕΔΕ όταν μίλησαν για μόνιμο προσωπικό.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου καταδικάζει αυτή την πολιτική που συνεχίζει να δημιουργεί τεράστια προβλήματα στις λαϊκές ανάγκες και τονίζει την ανάγκη να παλέψουμε για τη στελέχωση των υπηρεσιών, με πλήρες προσωπικό, με θέσεις εργασίας με μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Η δαπάνη αυτή πρέπει να καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Είμαστε αντίθετοι στην πιθανή αυριανή πολιτική αφαίρεσης των όποιων χρηματοδοτήσεων δίνει το κράτος και να πάμε στη λογική της ανταποδοτικότητας. Θα μας βρει και αυτή η κυβέρνηση απέναντί της»,αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΛΑ.Σ. Δήμου Χίου.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ