4.11.2014 19:14

Μέχρι τέλος του χρόνου οι προτάσεις της Περιφέρειας για φτώχεια κι ανεργία

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου συμμετείχε σήμερα στην Τεχνική Συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη διαπραγμάτευση της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020.

 Συζητήθηκαν οι δράσεις που θα υλοποιηθούν στον τομέα της απασχόλησης και της κοινωνικής πολιτικής για την αντιμετώπιση της φτώχειας στο πλαίσιο της προγραμματικής περιόδου 2014-2020, προς όφελος των κατοίκων των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Επιδίωξη της Περιφέρειας είναι η υποβολή και έγκριση του προγράμματος από τις Υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έως το τέλος του 2014.

«Έχοντας ως οδηγό τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών, αναπτύσσουμε στρατηγικές για την αντιμετώπιση της φτώχειας μέσα από τη μείωση της ανεργίας και βεβαίως το ΕΣΠΑ 2014-2020 αποτελεί κομβικό χρηματοδοτικό εργαλείο υλοποίησης. Η σημερινή διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή διευκολύνει στον ορθό προγραμματισμό και την αύξηση της αποτελεσματικότητας», ανέφερε στα Περιφερειακά ΜΜΕ η κ. Καλογήρου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ