14.3.2012 10:50

Μέχρι αύριο η προθεσμία στους ενδιαφερόμενους υποψήφιους της ΝΔ

Αμ’ έπος αμ’ έργον για τη Ν.Δ. που κινείται πια σε καθαρά προεκλογικούς ρυθμούς. Προχθες εκδόθηκε εγκύκλιος που καλεί όσους ενδιαφέρονται να είναι υποψήφιοι για τις προσεχείς εκλογές να υποβάλλουν αίτηση στις κατά τόπους ΝΟΔΕ. Με τη διαδικασία αυτή θα καταγραφεί η επιθυμία για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων, ενώ την τελική απόφαση θα έχει η Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος.
Στην εγκύκλιο, εκτός από τις τυπικές προϋποθέσεις για τα κωλύματα εκλογιμότητας, προβλέπεται συγκεκριμένη φόρμα αίτησης, πρόσφατο ποινικό μητρώο και κατάθεση 300 ευρώ στο λογαριασμό του κόμματος.
Αξιοσημείωτο είναι ότι για πρώην βουλευτές θέτει ως προϋπόθεση να έχουν υποβάλλει δήλωση παραίτησης από τις διεκδικήσεις των αναδρομικών ποσών αυξήσεων που ζητούσαν με δικαστική προσφυγή. Η διαδικασία δεν αφορά σε ενεργεία βουλευτές και ευρωβουλευτές, οι οποίοι αφενός συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια, αν το επιθυμούν, και αφετέρου είναι στη δικαιοδοσία του Αν. Σαμαρά το αν θα είναι ή όχι υποψήφιοι.
Η υποβολή αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα γίνεται μέχρι την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012, το απόγευμα στις 18.00
Τότε θα μάθουμε αν εκδηλωθεί αυθόρμητο ενδιαφέρον ή αν θα απαιτηθεί ο Β. Ατσάλης τοπικά να ρίχνει ιδέες στη Συγγρού να ξεκινήσουν οι … γονυκλισίες.
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ