23.7.2015 16:58

«Μεγάλος ηττημένος η δημαγωγία ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ»

Ο ΝΟΤΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΚΕΤΟ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ

Την αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης για την οικονομική κατάρρευση της χώρας, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Χίου της Ν.Δ. Νότης Μηταράκης με αφορμή τη χθεσινή ψηφοφορία για το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων που ψηφίστηκε στη βουλή με τη συμβολή των αντιπολιτεύσεων.

«Η Νέα Δημοκρατία για μια ακόμη φορά, συντεταγμένα και μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες, σήκωσε στις πλάτες της το βάρος για την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και τον σκληρό πυρήνα της Ε.Ε. Παρά το γεγονός ότι οι ευθύνες για την οικονομική κατάρρευση της χώρας, τα capital controls κ.ο.κ. βαρύνουν αποκλειστικά τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ η Ν.Δ. έβαλε πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον και αποδείχθηκε ότι είναι ο θεματοφύλακας της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας. Με γνώμονα αυτήν την ιστορική ευθύνη θα συνεχίσουμε να πολιτευόμαστε έτσι ώστε να εκλείψει οριστικά ο κίνδυνος εξόδου από το ενιαίο νόμισμα» αναφέρει εισαγωγικά ο ίδιος ενώ συνεχίζει λέγοντας ότι:

«Από τη χθεσινή συζήτηση – ψηφοφορία αποδείχθηκε περίτρανα ότι ο μεγάλος ηττημένος είναι ο λαϊκισμός και η δημαγωγία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Με οδυνηρό τρόπο για την ελληνική κοινωνία και οικονομία κατέρρευσε με πάταγο η αντιμνημονιακή ρητορική τους. Άλλωστε με δική τους ευθύνη οδηγούμαστε στο τρίτο, πιο σκληρό και επώδυνο μνημόνιο».

Ο κ. Μηταράκης μεταξύ άλλων τοποθετείται και ως προς τα εσωκομματικά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης λέγοντας ότι μετά την διασφάλιση του πακέτου διάσωσης η Ν.Δ. θα πρέπει να δουλέψει για την ανάκτηση του πολιτικού πλεονεκτήματος που χάθηκε στις πρόσφατες εθνικές εκλογές.

« Με αυτό το σκεπτικό υπέγραψα κι εγώ για την παραμονή του κ. Μεϊμαράκη στην Προεδρία του κόμματος και την αναβολή των εσωκομματικών διαδικασιών. Τώρα δεν είναι η ώρα να γυρίσουμε την πλάτη στην κοινωνία και τα προβλήματα της και να ασχοληθούμε με τα εσωτερικά μας. Ο κ. Μεϊμαράκης είναι ένα πρόσωπο που αποδεδειγμένα μπορεί να συσπειρώσει τη βάση του κόμματος, να αντιπαρατεθεί με τις δυνάμεις του λαϊκισμού και να συσπειρώσει όλες τις φιλελεύθερες ευρωπαϊκές δυνάμεις που επιθυμούν η Ελλάδα να βρίσκεται στο σκληρό πυρήνα μιας ευημερούσας Ευρώπης», καταλήγει. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ